fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Zo maak je van flexwerken binnen jouw bedrijf een succes

Flexibel werken laat je collega’s makkelijker werken en versterkt je dienstverlening. Maar zoals bij alles zijn het de voorbereidingen die bepalend zijn voor het succes. Die gaan natuurlijk wel wat verder dan alleen het uitdelen van laptops en smartphones. Collega Roy van Leeuwen deelt een aantal handige tips voor flexwerken. 

Kies de juiste oplossingen 

Flexwerken en de cloud worden vaak in één adem genoemd. Dat is ook logisch; de cloud vormt het hart van de flexwerkplek. Cloudapplicaties zoals Office 365 bieden de juiste tools om je collega’s locatieonafhankelijk te laten werken. Andere apps, zoals Microsoft Teams, voorzien je collega’s van een breed scala aan communicatiemogelijkheden. Denk aan bellen, chatten, e-mail en eenvoudig bestanden delen. Daardoor kunnen ze communiceren op een manier die bij de situatie past én vergroten ze hun bereikbaarheid.  Lees hier meer over de voordelen van werken in de cloud. 

Gebruik bijpassende hardware

Het is weinig zinvol om iedereen binnen de organisatie van dezelfde mobiele devices te voorzien. Functietaken verschillen onderling; zo zal je accountmanager een andere laptop nodig hebben dan je HR-medewerker. Maak daarom vooraf een overzicht van de functies en taken binnen je organisatie. Samen met jou zorgen we dat iedereen over het best passende device beschikt, en waarborg je de medewerkerstevredenheid en productiviteit. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Kies dan voor werkplekbeheer, waarbij we je alle werkzaamheden uit handen nemen. 

Update je bedrijfsnetwerk

Flexwerken zorgt in de regel voor een hogere netwerkbelasting. Dat komt door de toename van het aantal mobiele devices en de hoeveelheid mobiele data. Je netwerk moet deze belasting natuurlijk wel goed kunnen verwerken. Check daarom vooraf of je bedrijfsnetwerk klaar is voor flexibel werken. Omdat dat niet altijd even makkelijk is helpen wij je daar natuurlijk graag bij. Zo kom je straks niet voor vervelende verrassingen te staan en ga je direct goed van start.  

Check je security 

Zoals je weet is sterke security een van de belangrijkste onderdelen van je zakelijke IT. Flexibel werken vraagt om een andere kijk op security. Wij helpen je daarbij, bijvoorbeeld met een besloten bedrijfsnetwerk waarmee je collega’s altijd veilig toegang hebben tot informatie. Ook kunnen we op afstand updates uitrollen die je bedrijfsnetwerk veilig houden. Bovendien kan je voor back-ups van je zakelijke gegevens bij ons terecht. Zo zorgen we ervoor dat je gewoon altijd lekker door kunt blijven werken. 

Ga in gesprek met je collega’s 

Flexibel werken heeft natuurlijk niet alleen betrekking op de invulling van de werkplek. Het maken van afspraken rondom werktijden, contactmomenten en resultaten is minstens net zo belangrijk. Ga daarom het gesprek aan met je collega’s, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Op die manier geef je je collega’s de vrijheid om flexibel te werken, maar houd je toch de vinger aan de pols.   

Ook flexwerken?

Wil je meer weten over hoe je jóúw organisatie nog flexibeler kunt laten werken? Neem dan contact op met Roy of een van zijn collega’s via 020 - 407 77 00. Samen kijken we naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Je profiteert daarbij altijd van advies op maat en oplossingen die aansluiten bij jouw processen. Handig, want zo haal je direct het maximale uit je flexibele werkplekken. 

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross