fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Zeven werkplektrends voor de IT-manager anno 2019

De innovaties rondom de digitale werkplek gaan razendsnel, zowel aan de gebruikers- als aan de IT-zijde. We gebruiken steeds meer verschillende cloud-apps, communiceren vaker via video en chat, en delen informatie op nieuwe manieren. Aan de IT-beheerder de schone taak om dit te faciliteren en tegelijkertijd het geheel beheersbaar, betaalbaar én veilig te houden. Er gebeurt veel. We zetten zeven digitale werkplektrends die IT-managers anno 2019 niet mogen missen op een rij.

1. Het intranet als start van de dag

Het gebruik van een intranet heeft soms – onterecht vinden wij – een wat stoffig imago. Dit gaat veranderen. Een intranet is meer dan een verzamelplek voor informatie vanuit de personeelsvereniging of pensioenvoorziening; een intranet kan ook een sociaal aspect vervullen en leuk zijn, met grappige weetjes, belangrijke nieuwtjes of een blog van een collega. Een leuk begin van je werkdag en het bevordert tegelijk het sociale aspect op de werkvloer.

2. Gebruik je intranet als onboarding tool

De eerste maanden van een nieuwe collega zijn cruciaal als het aankomt op blijven of afscheid nemen. Een goede onboarding-procedure zorgt voor een soepele start waardoor de medewerker snel een bijdrage kan leveren en waardering haalt uit zijn werk. Zorg daarom voor een onboarding-functionaliteit op de digitale werkplek waar nieuwe medewerkers snel en eenvoudig duidelijkheid krijgen over de verschillende systemen waarmee wordt gewerkt. Zorg ook voor één centrale plek met alle belangrijke documenten en formulieren die ze nodig hebben.

3. Stel je collega’s centraal

Veel ICT-professionals zijn samen met marketeers druk bezig om klanten overal centraal te stellen; websites worden eindeloos geperfectioneerd en geoptimaliseerd, en digitale processen worden dagelijks bijgeschaafd. De gebruikerservaring van interne IT-systemen krijgt regelmatig niet de aandacht die het verdient. Betrek de gebruiker bij de keuze en configuratie, of het nu gaat om een intranetpagina, mappenstructuur op de cloudopslag of het besturingssysteem van de mobiele devices. Je collega’s zijn je dankbaar en het werk gebeurt efficiënter en met minder fouten.

4. Samenwerking tussen organisaties

Werkt jouw bedrijf veel samen met een partnerbedrijf? Lijkt het alsof jullie in de praktijk bijna één bedrijf zijn? Dan is een gedeeld intranet een next step in jullie samenwerking. Hierop plaats je updates, snelkoppelingen naar applicaties, projecten en documenten die voor jullie allemaal van belang zijn. Handiger dan bestanden op en neer mailen of twee aparte intranetten te creëren en onderhouden, toch?

5. Besteed je werkplekbeheer uit

Stel jezelf de vraag: Waar blinken mijn medewerkers in uit? Wat is de focus van mijn bedrijf? Valt hier IT-beheer onder, dan geldt deze trend minder voor jou. Is dit niet zo? Waarom zou je nog investeren in kennis en complex onderhoud van IT-systemen? Ook de digitale werkplek is tegenwoordig al compleet as-a-service af te nemen. Een vast bedrag per maand, per gebruiker. Dat is wel zo overzichtelijk en levert een stuk minder zorgen op.

6. Single Sign On (SSO) voor al je (cloud)apps

Laten we eerlijk zijn; we zijn al die verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden voor elke applicatie liever kwijt dan rijk. Als gebruiker dan. Overal heb je een ander wachtwoord voor, en dat vergeet je natuurlijk om de haverklap, waardoor een reset noodzakelijk is. Single Sign On – het eenmalig inloggen voor toegang tot meerdere applicaties – beperkt zich niet meer tot lokale apps op de computer; tegenwoordig kunnen ook cloudapps deel uitmaken van SSO-beheer.

7. Optimaliseer voor mobiel

De nadruk komt komend jaar nog meer te liggen op het optimaliseren van je digitale werkplek voor mobiele apparaten. Dit geldt niet alleen voor Office-applicaties en e-mail; ook het intranet is belangrijk om te optimaliseren voor mobiel. Zeker als veel van je collega’s mobiele devices gebruiken en veel onderweg zijn, is een mobile first-benadering van je volledige IT-arsenaal de logische keuze. Zorg voor een gebruiksvriendelijke digitale werkplek op elk apparaat en elke locatie.

Graag bijlezen over alle trends & ontwikkelingen in de ICT? We schrijven jaarlijks een artikel vol met de nieuwste trends & ontwikkelingen!

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross