<  Terug naar nieuwsoverzicht


07/11/2018

Zet de volgende stap in je bedrijfscommunicatie met Skype for Business

Veel mensen hebben bij Skype nog het beeld dat dit vooral een app is om thuis mee te videobellen. Dat is zonde, want bedrijfscommunicatie met Skype for Business biedt medewerkers veel meer. Leon Mulder, marketeer bij WilroffReitsma, vertelt over de voordelen van deze oplossing en zijn eigen ervaringen met Skype.

Skype voor bedrijven?

“We horen het inderdaad nog vaak; ‘Skype is toch voor consumenten?’ Toch is Skype for Business – de naam zegt het al – echt ontwikkeld voor het bedrijfsleven. Microsoft heeft allerlei slimme zaken toegevoegd, waardoor het een gebruiksvriendelijke en complete samenwerkingstool is geworden, veel meer dan de app die we gebruiken om met elkaar te videobellen. Het is zelfs mogelijk om je telefonie te integreren in Skype for Business.”

Niet meer in de file staan

“Vind je het ook zo vervelend om in de file te staan of veel tijd kwijt te zijn aan reizen naar een afspraak? Dan is het goed om een videoconferentie als alternatief te overwegen. Hiermee bespaar je je de reistijd, eventuele file én ben je een stuk milieubewuster bezig. Natuurlijk wil je soms elkaar in persoon spreken, maar vraag je af: is het écht nodig om die auto te pakken?”

Een minder volle mailbox

“Een ander voordeel om meer via chat te communiceren is dat je e-mailbox niet meer zo vol is. Je herkent het wel: even een dag niet gewerkt en je hebt meteen vijftig of misschien wel honderd nieuwe mails te lezen, waarvan meer dan de helft over dezelfde onderwerpen gaat. Gebruik chat om iets af te stemmen. Het werkt sneller (mensen zijn geneigd sneller op een chatbericht te reageren) én je houdt je mailbox overzichtelijk.”

Integratie met andere Office-programma’s

“Naast dat Skype for Business fijn werkt om met anderen te communiceren, is het voorzien van allerlei handige functionaliteiten. Met name de koppeling met andere Microsoft Office-apps zoals Outlook. Zelf nodig ik bijvoorbeeld regelmatig collega’s of bedrijven waarmee ik samenwerk uit voor een meeting. Ik stuur ze dan via Outlook een uitnodiging hiervoor, waarbij ze direct een link krijgen om deel te nemen aan de Skype-sessie. Deze opent óf lokaal (als ze een lokale Skype-installatie hebben), óf in een browserversie. Zo kan iedereen – of ze nu wel of geen Skype gebruiken – deelnemen.”

Laat jezelf overtuigen

“Wil je ook de volgende stap in je bedrijfscommunicatie zetten en lijkt het gebruik van Skype for Business je iets? Neem dan contact op voor informatie, lees onze whitepaper of vraag een livedemonstratie aan bij jou op kantoor. Zeker als je nu al gebruikmaakt van Office 365 is het werken met Skype for Business een goede volgende stap.”


 

Marketing & Communicatie bij WilroffReitsma