fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Zes tips om je IT strategisch in te zetten

IT is overal. Waar het ooit onder de afdeling Facilitair viel, is IT het stadium van bijzaak inmiddels ver voorbij. IT is cruciaal om je werk goed te kunnen uitvoeren. Het brengt je in contact met je klant, laat je taken flexibeler invullen en helpt je doelstellingen sneller te behalen. Zie IT daarom als business enabler en benader IT strategisch. Collega Vincent Simmer deelt zes tips met je om je IT strategisch aan te pakken.

1. Betrek IT bij elk project

Binnen bedrijven zijn er ontzettend veel projecten; of je nu een tweede vestiging opent, een fusie aangaat, je digitale dienstverlening wilt uitbreiding of je huisvesting reorganiseert: IT speelt tegenwoordig een sleutelrol in alles wat bedrijven doen. Zorg dat je als IT-verantwoordelijke dan ook bij (bijna) elk project om de tafel zit, zodat je IT effectief laat meebewegen met ontwikkelingen in je organisatie.

2. Kijk naar de toekomst

Omdat je als bedrijf verder kijkt dan komende maand of volgend jaar, is het ook goed om met diezelfde blik te kijken naar je IT. Kies voor IT-oplossingen die flexibel genoeg zijn om mee te groeien met je zakelijke ambities. Zo hoef je niet telkens het wiel opnieuw uit te vinden en houd je grip op de efficiëntie en, ook niet onbelangrijk, kosten van je IT. Vertrouw op telefonie in de cloud

3. As-a-Service houdt je flexibel

Veel zakelijke IT-onderdelen zijn tegenwoordig als dienst, ofwel ‘As-a-Service’ verkrijgbaar. Vergelijk het met je internetverbinding, die je ook via een provider afneemt. Met hetzelfde gemak neem je ook je Office-licenties op maandbasis af, evenals je vaste en mobiele telefonie. Het is zelfs mogelijk om complete werkplekken via dit model in te zetten. Handig, want daardoor hoef je zelf geen forse investeringen meer te doen. Bovendien kun je makkelijk op- en afschalen, waardoor je nooit te veel betaalt. Heel eenvoudig, en tegen vaste maandelijkse kosten.

4. IT opent deur naar nieuwe kansen

IT-oplossingen zijn de motor achter je productiviteit. Daarmee vervult het een faciliterende rol in je organisatie. Maar IT gaat verder dan alleen dat. Het kan processen efficiënter maken, je dienstverlening uitbreiden en zelfs compleet nieuwe commerciële kansen bieden. Ontwikkelingen als het Internet of Things en de cloud bieden bijvoorbeeld ontzettend veel mogelijkheden. Wij kijken natuurlijk graag samen met jou hoe we je organisatie hiervan kunnen laten profiteren.

5. Laat je niet leiden door lage prijzen

Als Nederlanders betalen we niet graag te veel voor onze diensten. Toch is het erg belangrijk verder te kijken dan alleen naar de laagste prijs; goedkoop is immers vaak duurkoop. Dat geldt zeker als de service achteraf onvoldoende blijkt te zijn, of als updates niet goed blijken samen te werken met andere IT. Dat wil je natuurlijk zien te voorkomen.

6. Kies voor een betrouwbare IT-partner

We verwachten natuurlijk niet dat jij alles weet van alle techniek en IT-mogelijkheden. Anders zou je misschien wel bij ons kunnen werken. Laat ons maar cursussen volgen, eindeloos filosoferen en discussiëren over cloudtechnologieën en modeminstellingen. Dat vinden we leuk en daar zijn we goed in. Dat enthousiasme vertalen we graag naar de beste IT-oplossingen voor jouw bedrijf.

We horen graag van je

Wil jij IT ook je IT strategisch aanpakken? Neem dan gerust contact op met Vincent of een van zijn WilroffReitsma-collega’s. Ze vertellen je graag meer over de mogelijkheden en kansen die IT jouw bedrijf biedt.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross