fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Microsoft

Windows 365 uitgelegd: wat biedt het jou en je collega’s?

Hoe bied je collega’s de rekenkracht en Windows-functionaliteit die zij nodig hebben voor het werk en houd je aan de IT-zijde alles beheersbaar, veilig én simpel? Die vraag beantwoordt Microsoft met Windows 365; naast de Microsoft-apps en -beheertools is voortaan ook het Windows-besturingssysteem als clouddienst beschikbaar. Wat dit betekent voor jou en je collega’s? Dat vertellen we je graag.

Wat is Windows 365?

In het kort: Windows 365 is de complete cloud-pc voor jou en je collega’s. Een cloud-pc combineert de rekenkracht én veiligheid van de cloud, met het vertrouwde van de pc zoals we die allemaal kennen. Want feit blijft: zakelijk Nederland vertrouwt nog elke dag op de productiviteit van Microsoft Windows. Met een cloud-pc verandert Windows van een devicegeoriënteerd besturingssysteem naar een hybride, persoonlijke computerervaring.

Windows in de cloud

Windows 365 brengt een volwaardige en persoonlijke pc-ervaring vanuit de cloud naar elk gewenst device. Mogelijk gebruikte je al apps en bestanden in de cloud, maar het besturingssysteem zelf staat nog vaak lokaal geïnstalleerd. Met dit systeem verhuist ook dat naar de cloud. Dat heeft voordelen voor zowel jou als IT-manager, als voor je collega’s op de werkvloer.

Voordelen voor je collega’s:

Overal verdergaan waar je gebleven was

Het grote voordeel voor je collega’s is dat zij vanaf diverse devices toegang hebben tot hun persoonlijke Windows-omgeving. Of dit nu hun Windows-pc, laptop, MacBook, Android-tablet of iPhone is; je opent Windows 365 en gaat precies verder waar je gebleven was. Je hebt op elk device niet alleen toegang tot dezelfde bestanden en apps; zelfs je desktop en geopende bestanden en documenten blijven toegankelijk.

Snelheid en stabiliteit: check!

Windows 365 zorgt ook voor minder compatibiliteitsproblemen tussen software en hardware; programma’s werken altijd goed, snel en stabiel. Frustraties daarover van collega’s zijn dus verleden tijd. Microsoft belooft ook Instant Booting. Windows is daarmee ‘direct’ te gebruiken als je het opent. Vergeet eindeloos wachten omdat je huidige laptop niet meer de snelste is. Alles staat direct voor je klaar.

Windows 365 maakt IT-beheer ‘simpel’

Ook voor de IT-beheerder zitten er vele voordelen aan het inzetten van cloud-pc’s binnen de organisatie.

Voordelen voor de IT-afdeling:

Het alternatief voor bestaande VDI-configuraties

Met Windows 365 zijn alle onderdelen geoptimaliseerd om een zo soepel mogelijke gebruiks- en beheerervaring te creëren. Windows en de Microsoft 365-apps werken naadloos samen, zijn altijd veilig én up-to-date.

Windows 365 is een goed alternatief voor bestaande virtualisatieoplossingen waarbij met name Windows-omgevingen voor gebruikers worden gehost in een (lokale) cloudserver. Qua prestaties en beheertaken zal er met Windows 365 al snel voordeel worden behaald.

Afhankelijk van het type gebruiker kan er met Windows 365 bepaalde performance gekoppeld worden aan een licentie. Draaien bepaalde collega’s zwaardere programma’s of hebben zij meer opslagruimte nodig dan anderen, dan is dat per licentie toe te wijzen.

Het verschil met Azure Virtual Desktop

Microsoft bood met Azure Virtual Desktop al de mogelijkheid om Windows-desktopomgevingen via de cloud beschikbaar te stellen. Het verschil met Windows 365 is dat dit meer gericht is op individuele licenties en instellingen. Azure Virtual Desktop focust met gebruikersprofielen meer op uniformiteit en rechtlijnigheid binnen middelgrote tot grote organisaties.

Windows 365 – van twintig tot honderd werkplekken

Windows 365 is geschikt voor bedrijven die vertrouwen op Windows en Microsoft-apps voor hun dagelijkse productiviteit. Het configureren en beheren van Windows 365 in combinatie met andere Microsoft-cloud-apps zal in de praktijk laten zien dat het vanaf twintig werkplekken een interessante oplossing is. Is het aantal te beheren werkplekken een stuk groter, dan loont het om grootschaligere beheeroplossingen zoals Azure Virtual Desktop te overwegen.

Integratie met Portall van WilroffReitsma

Portall, de online cloudwerkplekdienst van WilroffReitsma, en Windows 365 vormen een perfecte match. Portall is gebaseerd op Microsoft 365 en vormt een bundeling van alle essentiële programma’s die je als bedrijf nodig hebt om te kunnen werken. Combineer je Portall met Windows 365, dan draait dus zowel je Windows-besturingssysteem als je desktopomgeving met alle vertrouwde apps in de cloud. Veilig, snel en makkelijk.

Meer weten?

Wil je weten of Windows 365 ook iets voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross