fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Wifi as a service de oplossing voor jouw wifi-uitdagingen anno 2019

Draadloze verbindingen zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse samenleving. Of we nu op kantoor onze laptops gebruiken, onderweg bellen met klanten of 4G gebruiken voor onze mobiele apps. Vraag millennials daarentegen wat een UTP-kabel is en de meesten zullen je het antwoord schuldig blijven. Ontwikkelingen gaan voortdurend door en doen een alsmaar groter beroep op de bestaande infrastructuren, vooral in het bedrijfsleven. Daarom is Wifi as a service de oplossing voor jouw wifi-uitdagingen anno 2019.

Wifi niet meer weg te denken

Waar wifi vroeger ‘een extra netwerkje’ was dat je aan je bestaande netwerk koppelde, is het tegenwoordig volledig geïntegreerd in de infrastructuur. Een mobility first-benadering is vaker regel dan uitzondering bij het opzetten van een nieuwe IT-omgeving. Niet alleen onze pc’s zijn wifiverbindingen gaan gebruiken. Smartphones, tablets, maar ook verlichting, airco’s, alarmsystemen, radio’s en televisies en zijn tegenwoordig aangesloten op de wifirouters. Het aantal connected devices is gigantisch toegenomen en de belasting op je wifi-infrastructuur blijft exponentieel groeien.

Wifi verbetert zelfs de telefonische bereikbaarheid

Je apparaten verbinden met het netwerk of internet is allang niet meer de enige functie van wifi. Wifi wordt ook steeds vaker ingezet als verlengstuk van mobiele netwerken. Het komt regelmatig voor dat 3G- / 4G-masten niet overal voldoende dekking hebben, bijvoorbeeld in ruimtes met veel beton eromheen. Door het koppelen van mobiele netwerken aan wifinetwerken zal telefonische bereikbaarheid geen probleem meer zijn; een gesprek verloopt dan via het wifinetwerk in plaats van het mobiele netwerk.

Nieuwe draadloze technologieën

De industrie van draadloze technologieën zit ook verre van stil. Een van de nieuwste technologieën op draadloos gebied is Wifi 6. Deze nieuwe wifistandaard belooft veel snellere en vooral stabielere wifiverbindingen tussen routers en aangesloten devices. Eerder vertelden we je al over de komst van Wifi 6 en de voordelen van deze technologie.

Daarnaast wordt er volop gewerkt aan de komst van 5G als opvolger van 4G. Deze technologie belooft de standaard van mobiele snelheid en stabiliteit te worden. We zijn nog niet bij een commerciële uitrol, maar die zal niet lang op zich laten wachten.

Kies voor gemak met Wifi as a Service

Al deze ontwikkelingen maken wifi een onmisbaar onderdeel van je bedrijfs-IT. Wil je er zeker van zijn dat je wifinetwerken de juiste capaciteit hebben en prestaties leveren? Kies dan voor gemak met Wifi as a Service. Dit is dé oplossing voor een perfect, veilig werkend netwerk, nu én in de toekomst. Hierbij heb je zelf geen omkijken naar de configuratie, het technische onderhoud en lifecyclemanagement.

Meer weten?

Vind je ook dat wifi altijd goed moet werken? Gun je jouw collega’s ook een stabiele verbinding zonder ergernissen van wegvallende wifi of traag internet? Neem dan contact met ons op voor een advies op maat.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross