fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Wifi 6: wat is het en wat betekent het voor jou en je collega’s?

Wifi 6 is de nieuwe wifistandaard. Misschien zegt het je niet zoveel. Dat is ook niet vreemd; deze wifistandaard is pas kortgeleden geïntroduceerd. En de benaming van alle wifistandaarden gaat voortaan met cijfers in plaats van letters. Benieuwd wat wifi 6 inhoudt en welke voordelen het biedt? Lees dan verder.

Makkelijkere benaming

Je kent de standaarden 3G, 4G en 5G voor mobiele netwerken. Bij wifi heb je zo ook verschillende standaarden en niveaus. Voorheen kregen nieuwe standaarden cijfer- en lettercodes mee (zoals 802.11a en 802.11af), maar tegenwoordig heet het eenvoudig Wifi 4, Wifi 5 en Wifi 6. Hoe hoger, hoe nieuwer. Zo weet je makkelijker of een router of mobiel apparaat de nieuwste standaard ondersteunt.

De voordelen van Wifi 6

De absolute topsnelheid van Wifi 6 stijgt van 3,5 Gbps naar 9,6 Gbps, bijna het drievoudige. Dat komt neer op 1,2 gigabyte per seconde. Nu is dit een theoretische snelheid en er zijn maar weinig apparaten in staat die snelheid te verwerken. Van een hogere topsnelheid zul je in de praktijk weinig merken, maar wel dat je deze topsnelheid met meerdere apparaten tegelijkertijd kunt halen.

Misschien merk je nu al wel als een aantal collega’s grote bestanden downloaden en verwerken, dat je videostream niet even soepel verloopt. Dat zal met deze nieuwe Wifi verholpen.

Wat merk je van Wifi 6?

Wifi 6 gaat vooral in ruimtes met veel apparaten het verschil maken ten opzichte van Wifi 5. In een gemiddeld kantoor zullen de gebruikers zeker stabielere, snellere verbindingen ervaren. De snelheden beloven in de praktijk zelfs tot vier keer hoger te liggen.

Natuurlijk is het belangrijk dat de internetverbinding naar het wifinetwerk toe snel genoeg is, maar daarna is de wifiverbinding van grote invloed op de gebruikerservaring.

Hoe maak ik gebruik van Wifi 6?

Wifi 6 is net nieuw en wordt nog lang niet door alle apparaten ondersteund. Maar net als dat 5G nog niet beschikbaar is, wordt er natuurlijk wel druk aan ontwikkeld. Dus het is slechts een kwestie van tijd dat je dit gaat terugzien bij alle devices, routers en andere wifi-devices.

Om de nieuwe wifi variant te gebruiken heb je een wifi access point nodig met Wifi 6-ondersteuning én een device dat Wifi 6 ondersteunt. Deze zijn nog niet heel breed verkrijgbaar, maar dat is een kwestie van tijd. De kersverse Galaxy S10 ondersteunt bijvoorbeeld al het nieuwe Wifi netwerk.

Wifi onder controle? Kies managed Wifi

Ben je liever niet bezig met de vraag of je wifinetwerk nu Wifi 4, 5 of 6 heeft en of er wel voldoende access points zijn voor de hoeveelheid mobiele devices? Geef dan je wifi uit handen en laat dit volledig aan ons over. Wij zorgen dat wifi en internet zorgeloos werken, nu én in de toekomst.

Meer weten over de beste wifi-oplossingen voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op. Verder lezen over de mogelijkheden van het nieuwe 5G netwerk? Lees ook: 5G de belangrijkste facts & figures

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross