fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Moderne werkplek

Wat zijn cloud diensten eigenlijk en waarom heb je het nodig?

Vraag je je ook weleens af waarom er toch zo’n ophef is over ‘de cloud’? Het is bij veel bedrijven het gesprek van de dag en we lijken niet meer zonder te kunnen. Maar waarom is dat eigenlijk? En die voordelen, hoe zit het daar precies mee? Om je wat meer wegwijs te maken, praten we je graag even bij over de cloud diensten en hoe deze ook jouw organisatie makkelijker laat werken.

Wat is ‘de cloud’ precies?

De cloud is feitelijk niets meer dan een server waarop bestanden staan en programma’s draaien. Vaak is dat een externe server die zich in een datacenter van een leverancier bevindt, bijvoorbeeld KPN of Microsoft. Je zakelijke programma’s en data staan dan niet langer lokaal op je eigen computer geïnstalleerd. Toch gebruik je ze net zo makkelijk vanaf je eigen computer, maar dan via het internet.

Wat zijn de voordelen van de cloud diensten?

Met de cloud ben je niet meer afhankelijk van een vaste werkplek voor je productiviteit en communicatie. Neem bijvoorbeeld telefonie. Voorheen had je een fysiek toestel op je bureau staan; dankzij de cloud zit diezelfde functionaliteit nu in een app. Die app kun je ook op je laptop, smartphone en tablet gebruiken. Je werkt daardoor dus veel flexibeler.

Omdat alle collega’s gebruikmaken van dezelfde cloudomgeving kunnen apps hierin razendsnel worden geüpdatet door de IT-beheerder. En omdat het via het internet gaat, kan de beheerder dat doen vanaf elke plek naar keuze. Dat werkt wel zo makkelijk.

Ook kun je er een stuk zekerder van zijn dat je programma’s en data altijd snel werken, up-to-date zijn én goed beveiligd zijn. De servers die jouw cloud diensten vormen zijn razendsnel, in tegenstelling tot sommige lokale pc’s en laptops. Daarbij komt dat de data op deze servers enorm goed is beveiligd; veiliger dan het MKB deze data zelf kan realiseren. En het mooiste is: daar heb jij geen omkijken naar.

Welke cloud oplossingen zijn er zoal?

Cloudoplossingen zijn er in vele soorten en maten. Zojuist benoemden we telefonie in de cloud, ofwel VoIP telefonie. Diezelfde flexibiliteit kun je ook doorvoeren voor je andere IT-onderdelen. Geen lokale software, maar apps zoals Microsoft 365. Vergaderen met je team? Dat kan ook online via apps als Microsoft Teams. Maar buiten de werkplek biedt de cloud diverse mogelijkheden. Zo kun je ook je security, IT-beheer en zelfs je hele volledige zakelijke infrastructuur naar de cloud verhuizen.

Makkelijker samenwerken op afstand

Er zijn echter meer manieren waarop de cloud diensten je flexibeler laat werken. Samenwerken met je collega’s wordt bijvoorbeeld een stuk makkelijker. Iedereen heeft immers altijd toegang tot dezelfde bestanden. Je zit dus nooit meer met verwarrende kopieën die via e-mail heen en weer worden gestuurd. Waar jullie je ook bevinden, samenwerken gaat altijd net zo makkelijk als op kantoor. We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat dit enorm bijdraagt aan je productiviteit.

Meer werkplezier onder je collega’s

Wist je dat de cloud zelfs het werkplezier van je collega’s kan verbeteren? Met hetzelfde gemak werken zij bijvoorbeeld vanuit huis; in ‘het nieuwe normaal’ zeker geen overbodige luxe. Ook zitten ze niet langer vast aan het traditionele negen-tot-vijf-stramien. Dat betekent dat zij best even een privétaak tussendoor kunnen doen. Dat leidt al snel tot een betere werk-privébalans, minder stress en daardoor meer werkplezier. Het eindresultaat daarvan is weer een hogere productiviteit. Dat wil jij toch ook voor je collega’s?

Ook sneller en makkelijker werken?

Wil jij je collega’s ook zonder beperkingen laten werken? Of wil je weten welke voordelen de cloud jouw specifieke organisatie kan bieden? Of lees hier meer informatie over werken in de cloud.  Neem dan even contact met ons op. Wij ondersteunen je graag van a tot z, ook bij de rest van je digitale transformatie. Zo haal jij iedere dag het beste uit je team.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross