fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Moderne werkplek

Software-as-a-Service: wat is SaaS en wat zijn de voordelen

De kans is groot dat je de term Software-as-a-Service (ofwel SaaS) weleens voorbij hebt zien komen. Maar wat is SaaS eigenlijk? Waarom heb je het nodig en wat zijn de voordelen ervan? Wij vertellen je graag wat dit precies inhoudt, en de oplossingen die wij voor je op dit gebied in huis hebben. Op die manier kan ook jouw organisatie snel profiteren van het gemak dat SaaS jouw collega’s biedt.

Wat is SaaS?

SaaS is eigenlijk niets anders dan het afnemen van applicaties op maandbasis via een leverancier. Je schaft dus geen losse, eenmalige softwarelicenties meer aan zoals vroeger, maar betaalt een vast maandelijks bedrag voor het gebruik ervan. In dat bedrag is ook het beheer inbegrepen, zoals het doorvoeren van updates. Een bekend voorbeeld van SaaS is Microsoft 365. Deze oplossing bundelt app-versies van vertrouwde Microsoft -programma’s zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook.

Waarom is SaaS handig?

SaaS is dé oplossing voor de moderne werkplek. Waar softwarelicenties in de regel geldig zijn voor één apparaat, kun je apps op al je devices gebruiken. Mobiel werken wordt daardoor een stuk gemakkelijker. Je bespaart ook nog eens veel tijd doordat beheer wegvalt. Tegelijkertijd weet je wel zeker dat iedereen werkt met de laatste app-versie. Dat draagt bij aan het gebruiksgemak en de veiligheid. En groeit je organisatie? Dan schaal je simpel en snel bij.

Een aantal kenmerken van SaaS op een rijtje:

Moeiteloos productief met SaaS van WilroffReitsma

Wij maken het jou graag zo makkelijk mogelijk, bijvoorbeeld via onze eigen Portall-dienst. Hiermee beschikken jouw collega’s over een complete en schaalbare cloudwerkplek op basis van SaaS. Portall is ontwikkeld rondom Microsoft 365 Business en biedt toegang tot alle apps en tools om moeiteloos productief te blijven. Wij verzorgen daarbij voor jou het beheer. Je collega’s werken daardoor altijd met de laatste updates en de hoogste veiligheidsnormen.

Meer weten?

Altijd optimaal kunnen werken met je apps, zonder al dat tijdrovende beheer? Of wil je meer weten over de voordelen van cloudwerkplekken voor jóúw organisatie? Wij ondersteunen je graag bij je complete digitale transformatie. Neem gerust contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross