fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Wat is Mobile Device Management (MDM)?

Wat is Mobile Device Management? Via mobile device management (MDM) en mobile application management (MAM) zijn mobiele apparaten eenvoudig te beheren. Smartphones, laptops, workstations en zelfs tablets; veel organisaties gebruiken minstens een, maar vaker meerdere toestellen uit het rijtje. Het is dan natuurlijk wel zo handig als je die toestellen allemaal tegelijk kunt beheren. Hoe je dat precies doet?We vertellen er graag meer over.

Wat is Mobile Device Management?

MDM is een term die je wellicht al vaker tegen bent gekomen. Hiermee wordt het algehele beheer van je mobiele toestellen bedoeld. Denk aan het toevoegen van toestellen aan je MDM-omgeving en het pushen van instellingen en wallpapers. Dit regel je heel makkelijk met MDM-totaaloplossingen als Vodafone Mobiele Beveiliging, Microsoft Intune en Samsung Knox. Binnen een paar klikken update je alle toestellen in je organisatie, ongeacht fabrikant of besturingssysteem. Handig, toch?

Mobile Application Management: veilig en makkelijk gebruik van apps

Naast instellingen, wallpapers en documenten gebruiken je collega’s natuurlijk ook apps. In het kader van productiviteit en beveiliging is beheer hiervan belangrijk. Mobile Application Management helpt je daarbij. We kunnen ons goed voorstellen dat je nog niet eerder van deze relatief nieuwe term hebt gehoord. Daarom eerst even een overzichtje van wat je zoal met MAM kunt doen:

Het gebruik van de apps sluit daardoor altijd aan bij jouw werkwijze. Veilig, en je collega’s werken een stuk makkelijker. MAM kan onderdeel zijn van je MDM-oplossing, maar is ook beschikbaar als losse oplossing.

Zijn MDM en MAM echt zo belangrijk?

Sterker nog, organisaties die mobiel werken kúnnen niet zonder MDM en MAM. Het zijn de enige serieuze manieren om je apps en toestellen op afstand kerngezond en veilig te houden. Je houdt online dreigingen zoals hacks en malware buiten de deur, zodat je data niet in gevaar komt. Belangrijker is dat je je collega’s hiermee in staat stelt optimaal op afstand te werken. En dat zie je terug in je productiviteit en kwaliteit van dienstverlening. Mobile Device Management en Mobile Application Management zijn dan ook echte no-brainers.

Hoe kunnen wij je helpen?

Wil jij jouw mobiele beheer ook zo simpel en compleet mogelijk inrichten? Wij helpen je daarbij. Wij vertellen je graag waar je zoal op moet letten en zorgen ervoor dat je alle voordelen snel zelf ervaart. Dat doen we op maat, transparant en met het gebruiksgemak voor je collega’s in gedachten. Zo breng je jouw dienstverlening naar een nog hoger niveau.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross