fbpx
<  Terug naar nieuwsoverzicht


24/07/2019

Wat is hosted telefonie en waarom je niet meer kunt wachten met overstappen?

Wat is hosted telefonie

Het aftellen naar het einde van ISDN 1 / 2 is nu echt begonnen. Per 1 september wordt deze techniek na 25 jaar trouwe dienst uitgefaseerd. Bel je nog via ISDN, dan kun je niet langer wachten met de overstap naar het toekomstbestendige hosted telefonie. De grote vraag is wat is hosted telefonie en waarom je moet overstappen. In dit artikel vertellen we hier meer over. 

ISDN past niet meer bij deze tijd 

Digitalisering heeft ons bereikbaarder en flexibeler dan ooit gemaakt. Je klant neemt daarom geen genoegen meer met beperkte bereikbaarheid van je organisatie. En dat is nou net wat ISDN is: beperkt. Een handjevol functionaliteiten, weinig gebruikersvrijheid en een matige integratie met de rest van je IT. Met andere woorden, ISDN past niet meer bij deze tijd. Daarom heeft KPN besloten deze verouderde techniek uit te faseren. 

Voorkom onbereikbaarheid

Bel je nog via ISDN, dan loop je het risico na 1 september telefonisch niet meer bereikbaar te zijn. En dat is funest voor je klantcontact en dienstverlening. Voorkom een hoop ellende en stap zo snel mogelijk over naar hosted telefonie. Zo weet je zeker dat je geen onnodig risico loopt.

Wat is hosted telefonie?

Met hosted telefonie blijf je gewoon bellen zoals je gewend was. Het grote verschil is echter dat je nu belt via je eigen telefooncentrale in de cloud. Hosted telefonie is eigenlijk bellen via internet. De telefooncentrale staat in de cloud bij WilroffReitsma in plaats van fysiek bij jou op locatie. Daarmee beschik je over veel meer gebruikersvrijheid dan voorheen het geval was. De voordelen zijn dan ook legio. Een vijftal voorbeelden:

  • Bepaal zelf de functionaliteiten – hosted telefonie stelt je in staat om functionaliteiten toe te voegen of te verwijderen. Binnen een paar klikken stel je zelf een telefooncentrale op maat samen. Je telefonie beweegt op die manier altijd mee met je behoeften.
  • Eenvoudig schaalbaar – het aantal gewenste aansluitingen in je bedrijf kan natuurlijk weleens veranderen. Met hosted telefonie kun je de schaal ervan supersnel aanpassen. Je beschikt dus altijd over precies de juiste hoeveelheid aansluitingen. 
  • Betere bereikbaarheid – hosted telefonie is beschikbaar in de vorm van een app. Dat betekent dat je de oplossing kunt gebruiken op je vaste pc, laptop, smartphone en tablet. Zo versterk je heel gemakkelijk de bereikbaarheid van jou en je collega’s. Dankzij presence information is de bereikbaarheid van je collega’s altijd inzichtelijk. Onnodige contactmomenten worden daardoor voorkomen.  
  • Kostenefficiëntie – bij hosted telefonie verloopt alle spraakverkeer online. Daardoor komt het gebruik en onderhoud van je vaste lijn te vervallen. Dat kan al snel een interessante besparing op je operationele kosten opleveren. 
  • Geen beheer en onderhoud – hosted telefonieoplossingen worden achter de schermen onderhouden. Regelmatige updates houden de functionaliteit en veiligheid van de oplossing continu op een hoog niveau. En dat allemaal zonder dat jij daar enig omkijken naar hebt. Handig, want daardoor profiteer je altijd van een oplossing die werkt zoals jij dat wilt. 

Wacht niet langer – stap nú over

Heb je de overstap nog niet gemaakt? Dan raden we je aan daar niet langer mee te wachten. Hosted telefonieoplossingen worden altijd op maat geleverd. Dat betekent dat de implementatie ervan soms wat meer voeten in de aarde kan hebben. Meer weten over hoe je snel en makkelijk overstapt naar hosted telefonie? Onze gespecialiseerde medewerkers staan voor je klaar om je te helpen bij iedere stap van dit traject. 

Verder lezen?