fbpx
<  Terug naar nieuwsoverzicht


09/12/2020

Waarom uitbesteden van IT beheer een goede keuze is 

IT speelt een bepalende rol in het zakelijk succes van elke organisatie. Hoe flexibeler deze is ingericht, hoe sneller en makkelijker collega’s kunnen werken. Deze flexibiliteit kan van IT-beheer wel snel een ingewikkelde en tijdrovende uitdaging maken. Dit kun je echter gemakkelijk ondervangen door je IT uit te besteden. IT beheer uitbesteden? Daarmee profiteer je onder andere van de volgende voordelen: 

 • Je bespaart veel tijd
  Het uitbesteden van IT beheer neemt alle onderhoudstaken bij je weg. Je IT-afdeling hoeft zich dus niet langer bezig te houden met technisch beheer, reparaties en aanverwante zaken. Dat kan al snel een flinke tijdsbesparing opleveren. Je IT-afdeling kan zich daardoor meer richten op innovatie, in plaats van op techniek. Dat kan leiden tot interessante nieuwe kansen voor het optimaliseren van de dienstverlening.
   
 • Je onderhoud verloopt kostenefficiënter 
  Het zelf beheren van je IT vraagt om de nodige kennis en kunde. Het aantrekken van gespecialiseerde medewerkers kan echter al snel een kostbare zaak worden. Ook wat dit betreft biedt het uitbesteden van IT uitkomst. In plaats van grote investeringen betaal je een vast bedrag per maand. Daarmee beschik je continu over professionele kennis en ziet je financiële balans er ook een stuk gezonder uit.IT beheer uitbesteden 
 • Je organisatie wordt toekomstbestendiger
  Uitbesteden verzekert je ervan dat je IT-omgeving altijd up-to-date is. Je software, apps en andere digitale oplossingen worden automatisch op afstand bijgewerkt. Vervangende devices houden je productiviteit ook in het geval van reparaties hoog. Ook kan het aantal werkplekken snel worden aangepast als de situatie daarom vraagt. Op die manier beweegt IT altijd mee met je organisatie en wordt je toekomstbestendigheid verbeterd
   
 • Je dataveiligheid krijgt een boost
  Security is en blijft een van de belangrijkste aandachtspunten op de werkvloer. Hoe sterker je security, hoe kleiner het risico op datalekken. Wanneer je je IT uitbesteedt wordt ook dit helemaal voor je verzorgd. Monitoring, updates en proactief advies houden je IT doorlopend veilig. Op die manier profiteer je van een professioneel securityniveau en beveilig je jezelf tegen cyberdreigingen. Dat is in eigen beheer vaak niet mogelijk.
   
 • Je versterkt de IT-lifecycle 
  Door je IT uit te besteden kom je al snel tot een gunstigere IT-lifecycle. Onderhoud en beheer worden efficiënter ingepland en verlopen effectiever. Dat kan al snel leiden tot een langere gebruiksduur en een lager kostenplaatje. Proactief advies en rapportages houden je bovendien op de hoogte van de status van je werkplekken. Zo loop je nooit achter de feiten aan. En is het moment van vervanging aangebroken, dan hoef je je ook over zaken als vervanging en recycling geen zorgen te maken. Handig, want zo blijf je het maximale uit je IT-omgeving halen. 

Maak van je IT een zorg minder
Wil je ook zo min mogelijk tijd en stress kwijt zijn aan het onderhoud van je IT? Onze deskundige collega’s ondersteunen je van a tot z. We nemen graag alle werkzaamheden weg bij je organisatie en laten je collega’s nog makkelijker, veiliger en toekomstbestendiger werken. Zo maak je het jezelf niet alleen eenvoudiger, maar behaal je je zakelijke doelstellingen ook een stuk sneller.