fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Microsoft

Waarom Teams Calling niet alleen maar voordelen heeft

Het lijkt allemaal geweldig te werken: Teams Calling. Dit communicatieprogramma is onderdeel van het Microsoft Office-pakket en is een populair stukje software om mee te chatten en bellen. Toch heeft het programma ook zo zijn nadelen. Wij sommen graag enkele nadelen voor je op om zeker te weten of Teams Calling iets voor jou is.

Nadeel #1: Je mist het gevoel van een fysieke telefoon in de hand

Met Teams Calling bel je volledig digitaal. Je hoeft dus niet meer een vaste telefoon op het bureau te hebben en zelfs je smartphone is overbodig als je ingelogd bent. Je kunt dus niks meer tegen je oor houden tijdens het bellen, waarmee het gevoel van ouderwets bellen verdwijnt.

Nadeel #2: Even off-grid zit er niet meer in

Helaas kun je niet meer zeggen dat je je telefoon kwijt bent, de accu leeg is of een gesprek hebt gemist. De Teams-applicatie kun je namelijk ook op een tablet, laptop en computer installeren. Ineens ben je overal te bereiken en ontkom je niet meer aan telefoontjes van je collega’s of klanten.

Nadeel #3: Je hebt gaten in je planning om te vullen

De tijd van het vele mailen is met Teams Calling voorbij. In plaats van een mailtje sturen naar een collega met een korte vraag, kun je dit nu ook in de vorm van een digitaal telefoontje of chatbericht doen. Zo heb je wel érg snel antwoord op je vraag en is je werk binnen no-time gedaan. Wat te doen met al die gewonnen tijd?

Nadeel #4: Het wordt allemaal wel erg persoonlijk

Door Teams Calling te koppelen met het CRM-systeem van je bedrijf kun je nu alle informatie ophalen en linken aan een telefoongesprek. Hiermee hoef je dus niet meer een beller in algemene vorm aan te spreken, waarmee het allemaal ineens wel heel persoonlijk wordt.

Nadeel #5: Je kunt geen wachtmuziek meer afluisteren

Via Teams Calling kun je bellers sneller doorverbinden met een andere collega of afdeling. De wachtduur komt zo voor het grootste deel te vervallen. Dit zorgt ervoor dat wachtmuziekjes niet meer te horen zijn, wat tot teleurstelling bij de klant of collega kan leiden.

Nadeel #6: Geen extra pauzes meer door downtime

Vaak kun je tijdens service- of beveiligingsupdates rustig een kopje koffie pakken, omdat je je werk even niet kunt doen. Omdat het beheer op afstand door WilroffReitsma wordt uitgevoerd en gecontroleerd, werk je in de meest beveiligde omgevingen zonder onderbrekingen door.

WilroffReitsma denkt met je mee

Eerlijk is eerlijk: stiekem heeft Teams Calling meer voordelen dan je zou denken. Wil je meer weten over alle mogelijkheden of over de implementatie van Teams Calling binnen het bedrijf? Neem dan contact met ons op en wij denken graag met je mee.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross