fbpx
<  Terug naar nieuwsoverzicht


02/04/2020

Waarom back-ups maken cruciaal is voor je organisatie

31 Maart was Internationale Back-up Dag (World Backup Day). Een mooi moment om het eens te hebben over het belang van back-ups van je zakelijke data. Waarom is een back-up belangrijk? Die vraag krijgen we nog te vaak. Waarom is dit zo belangrijk, wat zijn de mogelijkheden en hoe richt je zo’n back-up nu eigenlijk gemakkelijk in? Collega Roy van Leeuwen vertelt je er alles over. 

Waarom backups maken?
Door digitalisering van de werkplek neemt d
e hoeveelheid data steeds verder toe. Denk aan werkdocumenten en persoonsgegevens, maar ook CRM-software en bedrijfsapps. Ondertussen nemen de dreigingen voor de dataveiligheid steeds verder toe. Hacks en ransomware kunnen je systemen beschadigen en zelfs ontoegankelijk maken. Back-ups zijn belangrijk om te maken en bieden hiertegen bescherming.  

Back-ups waarborgen je continuïteit
Back-ups zorgen ervoor dat er altijd reservekopieën van je data beschikbaar zijn. Dat kunnen specifieke documenten zijn, maar ook complete werkomgevingen. Deze back-ups zijn veelal opgeslagen in een professioneel beveiligd datacenter. Dat biedt je de zekerheid dat deze cruciale werkplekonderdelen snel weer beschikbaar zijn in het geval van incidenten. Zo blijft je dienstverlening doorgaan en komt het klantvertrouwen niet in gevaar.     

Automatische back-ups in de cloud 
Onder organisaties die gebruikmaken van cloudwerkplekken is Microsoft 365 Business een populaire oplossing. Onderdeel van deze cloudoplossing is Microsoft OneDrive. Hiermee worden al je gegevens automatisch opgeslagen in de cloud. Je hebt hiermee altijd toegang tot je data, en kunt daardoor productief en veilig werken vanaf ieder mobiel device. Zo blijf je altijd up-to-date.    

Waarom is een back-up belangrijk

Veel lager risico op incidenten
Back-ups in de cloud versterken je dataveiligheid aanzienlijk. De cloudomgeving wordt namelijk door de leverancier van de dienst onderhouden. Het risico op dataverlies als gevolg van defecten of achterstallig onderhoud wordt daardoor geminimaliseerd. Je IT-afdeling bespaart een hoop tijd, en de beschikbaarheid en veiligheid van je data worden verbeterd. Loop ook minder risico door jouw bestanden altijd op te slaan.

Ook beschikbaar als As-a-Service
Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken? Kies dan voor Backup-as-a-Service. Hierbij worden je alle werkzaamheden rondom het maken van back-ups uit handen genomen. Wij zorgen ervoor dat je data altijd sterk beveiligd en toegankelijk is. Daardoor kunnen jij en je collega’s gewoon door blijven werken. Zo versterken we direct de dataveiligheid, productiviteit en continuïteit van je bedrijf. 

Maak de juiste afspraken
Het kan zijn dat dataverwerking binnen je organisatie moet voldoen aan bepaalde wettelijke eisen, zoals de richtlijnen van de GDPR. Denk aan de verwerking van persoonsgegevens, waar back-ups onderdeel van zijn. Ga daarom vooraf het gesprek aan om te bepalen wat er wordt opgeslagen, waar en hoelang. Zo werk je direct compliant en in lijn met de wetgeving.   

Ook meer grip op je data?
Waarom backups maken? Zo weet je zeker dat al je gegevens altijd beschikbaar zijn! Dus speel op safe met een back-up in de cloud! Wij ondersteunen je hierin met persoonlijke aandacht en toekomstvaste oplossingen op maat zoals WilroffReitsma Portall. Neem contact op met mij of een van mijn collega’s. Wij geven graag advies over hoe jij en je collega’s op een veilige en verantwoorde manier kunnen werken. 

Roy van Leeuwen
Pre-Sales Consultant bij WilroffReitsma