fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Voordelen managed wifi: Zo houd jij je wifi-netwerk op orde (en je collega’s tevreden)

Je wifi-netwerk is een van de belangrijke onderdelen van je zakelijke IT. Een goede verbinding houdt je medewerkers productief en je processen in de lucht. En wist je dat je wifi-verbinding ook een belangrijke rol speelt in je medewerkerstevredenheid? Het is dan ook belangrijk dat je wifi gewoon altijd goed werkt. Moeilijk? Niet als je kiest voor managed wifi. Wil je meer weten over voordelen managed wifi, lees dan verder.   

Wifi op de werkplek

Multifunctionele laptops en smartphones hebben de werkplek een stuk flexibeler gemaakt. Dat heeft ook gezorgd voor veranderingen rondom connectiviteit. In plaats van onhandige UTP-kabels zijn veel bedrijven overgestapt op wifi. Om optimaal gebruik te kunnen maken van die mobiliteit is een stabiele wifi-verbinding essentieel. Hoe beter je verbinding, hoe flexibeler, makkelijker en productiever je collega’s kunnen werken. Want zeg nu eerlijk: er is toch niets vervelender dan traag internet of een wegvallende wifi-verbinding? 

Wifi belangrijk voor medewerkerstevredenheid

Het is dan ook niet verwonderlijk dat 83 procent van de medewerkers een goede wifi-verbinding als essentieel voor de werkplek beschouwt. Dat blijkt uit het ‘What workers want 2019: Europe’-onderzoek van Savills, dat onder andere gespecialiseerd is in zakelijke huisvesting. Kortom, je wilt gewoon zeker weten dat je wifi-netwerk op orde is. Maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan.  

Beheer niet altijd even makkelijk 

In de praktijk kan het beheren van je wifi-netwerk namelijk de nodige uitdagingen opleveren. Zo kan het voorkomen dat de dekking door diverse oorzaken niet overal op kantoor even goed is. Ook isolatie en betonnen muren kunnen op dat gebied flink wat roet in het eten gooien.  

Bovendien kunnen we ons voorstellen dat het regelmatig updaten van je routerfirmware en het controleren van de capaciteit niet altijd bovenaan het prioriteitenlijstje staan. En dat kan weer gevolgen hebben voor de functionaliteit en veiligheid van je netwerk. Onhandig, maar gelukkig onnodig!  

Uitbesteden biedt uitkomst

Natuurlijk heb je wel betere dingen te doen dan veel tijd en moeite te besteden aan je wifi-netwerk. Om die reden kiezen steeds meer organisaties voor het uitbesteden ervan. Deze dienstverlening noemen we ook wel managed wifi. De voordelen zijn legio. We beheren de functionaliteit en rollen updates uit die kwetsbaarheden in je netwerk dichten. Daardoor weet je zeker dat je altijd profiteert van supersnelle, stabiele en sterk beveiligde wifi binnen de gehele kantooromgeving. En het mooiste: je hebt er zelf helemaal geen omkijken naar.  Lees hier meer over de situaties waar je niet meer om managed wifi heen kan. 

Kies ook voor zekerheid

Maak het je collega’s en jezelf makkelijk, en kies ook voor managed wifi. Wil je meer weten over de specifieke voordelen van managed wifi voor jouw organisatie? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Onze specialisten kijken graag hoe managed wifi jouw organisatie nog makkelijker laat werken.  

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross