fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Moderne werkplek

Vijf tips voor een veilige Microsoft Teams vergadering

Microsoft Teams is een van de populairste online samenwerkingstools. Logisch, want de tool biedt talloze handige mogelijkheden voor je mobiele collega’s, zoals videovergaderen. Ook bij videovergaderen is veiligheid van groot belang. Een veilige Microsoft Teams vergadering is moeilijker dan je misschien denkt. We delen vijf veelvoorkomende situaties met je, en tips om je tegen securityrisico’s te beschermen.

1. Houd gevoelige informatie uit het zicht

Gegevens die niet belangrijk zijn voor de vergadering wil je natuurlijk goed beveiligen. Dat geldt niet alleen voor data in de digitale werkomgeving, maar ook voor informatie die zichtbaar is via het videoscherm van de deelnemers. Denk aan notities en whiteboards met gegevens op de achtergrond. Zorg er daarom voor dat deze informatie tijdens de vergadering niet zichtbaar is. Het helpt daarbij om de optie aan te zetten waarbij de achtergrond vervaagt en je alleen als persoon zichtbaar bent.

2. Maak gebruik van multifactorauthenticatie

Je wilt natuurlijk niet dat Jan en alleman toegang heeft tot de Microsoft Teams vergadering. Zorg er dan ook voor dat de toegang is beveiligd via multifactorauthenticatie (MFA). Denk bijvoorbeeld aan een gebruikersnaam en een wachtwoord. Via Teams kun je dit heel makkelijk instellen. Handig, want zo weet je zeker dat alleen genodigden deelnemen aan de call.

3. Stel voorwaardelijke toegang in

Naast MFA zijn er nog andere manieren om toegang tot Teams en videovergaderingen veiliger in te richten. Een goed voorbeeld is conditional access. Dit kun je inregelen via Microsoft Endpoint Manager, dat onderdeel is van Microsoft 365. Hiermee bepaal je de voorwaarden voor toegang tot je bedrijfsnetwerk. Zo kun je instellen dat gebruikers alleen via zakelijke toestellen en veilige verbindingen deel kunnen nemen aan de vergadering. Dat is natuurlijk goed voor de dataveiligheid.

4. Veilig opnemen en delen van een Microsoft teams vergadering

Soms kan het handig zijn om vergaderingen op een later tijdstip nog eens terug te kijken. Binnen Teams kun je makkelijk bepalen wie opnames kan starten. De opname is bovendien achteraf alleen te zien voor relevante personen. Daarnaast kunnen er verschillende opties met betrekking tot delen worden toegepast. De inhoud blijft dus veilig, wat het risico op datalekken verder verlaagt.

5. Maak gebruik van Microsoft Cloud App Security

Cyberrisico’s zijn helaas nooit helemaal uit te bannen. Ook bij verdachte activiteit wil je passende maatregelen kunnen treffen. Dat bereik je met Microsoft Cloud App Security. Hiermee kun je onbevoegde gebruikers, ransomware en vele andere dreigingen weren, ook waar het gaat om videovergaderingen in Teams. Een handige en erg krachtige manier om je gegevens veilig te houden.

Meer weten?

Wil jij ook gewoon altijd zorgeloos kunnen videovergaderen? Wij staan voor je klaar met het juiste advies en oplossingen die bij jouw organisatie passen. Samen zorgen we ervoor dat jouw collega’s vanaf iedere locatie veilig en productief aan de slag kunnen. Goed voor je flexibiliteit en je dienstverlening! Lees ook: Effectief videovergaderen: zo doe je het

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross