fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Vijf tips voor een succesvolle IT adoptieplan van Portall

Eerder deelde collega Roy van Leeuwen al elf manieren waarop je slimmer werkt met Portall, onze werkplekoplossing in de cloud waarmee je veilig en efficiënt kan samenwerken. Maar voordat je dat resultaat bereikt, is er nog een implementatietraject te doorlopen. Eerlijk is eerlijk, deze weg is niet recht en zonder hobbels. Maar met deze tips van Roy is het IT-adoptieplan wel makkelijker te bewandelen.

1. Redeneer vanuit behoefte, niet vanuit techniek

Kijk niet naar de technische mogelijkheden van een IT-oplossing, maar stel de gebruiker en de processen centraal; waar loop je nu tegenaan of welke (communicatie)behoeften zijn er nu in de organisatie? Waar wil je als organisatie heen? Door eerst goed in kaart te brengen welke processen er in de organisatie zijn en welke kant jullie op willen, kiezen we samen een oplossing die het beste resultaat heeft.

2. Betrek alle betrokkenen in het IT-adoptieplan

Het inventariseren van de behoeften houdt niet op bij de directie en IT-afdeling. Je zou misschien denken dat dit logisch is, maar in het verleden zagen we nog vaak dat IT-oplossingen geïmplementeerd werden zonder de eindgebruikers bij het proces te betrekken. Er wordt vóór hen bepaald in plaats van mét hen overlegd. Zonde! De gebruiker heeft de ervaring vanuit de praktijk en kan je daardoor van waardevolle input voorzien. Betrek je collega’s. Dit zorgt voor meer betrokkenheid en daarmee een succesvoller IT adoptieplan.

3. Communiceer, communiceer, communiceer

Verandering gaat niet bij iedereen vanzelf; bij de ene persoon kan het niet snel genoeg gaan, anderen hebben er wat meer moeite mee. Om iedereen mee te krijgen is het belangrijk vanaf het begin af aan te blijven communiceren. Over de ideeën, de tijdsplanning, veelgestelde vragen, de achterliggende reden; noem maar op. Gebruik je intranet, Yammer-feed, interne nieuwsbrief of zelfs het ouderwetse prikbord in de kantine, maar communiceer.

4. Geef trainingen

Om collega’s vertrouwd te maken met een nieuwe communicatieoplossing en manier van werken, is het geven van een of meerdere trainingen aan te raden. Zorg dat je een testomgeving of -situatie creëert waarin medewerkers zelf ‘aan de knoppen’ kunnen zitten. Neem er ruim de tijd voor zodat iedereen bij livegang direct aan de slag kan. Het neemt spanning en onzekerheid bij medewerkers weg en voorkomt dat de continuïteit van de dienstverlening in het geding komt.

5. Stel een hero aan

Om nieuwe oplossingen succesvol in gebruik te nemen is het aanstellen van een hero – noem het een ambassadeur of specialist – aan te raden. Hij of zij is dan het aanspreekpunt binnen een bepaald team of bepaalde afdeling. Medewerkers vragen vaak makkelijker een directe collega hoe iets werkt in plaats van contact op te moeten nemen met de IT-afdeling. En tegelijkertijd vermindert het aanstellen van een hero de belasting van de IT-beheerder.

"Ik heb hem zelf ook!"

Uit eerste hand hebben we kunnen ervaren hoe een succesvolle IT adoptieplan van Portall verloopt; bij WilroffReitsma zijn we zelf ook allemaal overgestapt naar deze nieuwe manier van werken. Ondanks dat elke implementatie anders is, zijn we er met onze manier van werken gerust op dat we ook bij jouw bedrijf Portall succesvol kunnen implementeren.


Roy van Leeuwen

Pre-Sales Consultant bij WilroffReitsma

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross