fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Vijf quick wins die jouw IT-project simpeler maken

Wat heb je nu echt nodig om van je IT-project een succes te maken? Je wilt natuurlijk dat projecten zo moeiteloos en snel mogelijk verlopen. Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Door een aantal zaken in het achterhoofd te houden, bereik je het al snel. We delen vijf quick wins met je voor een succesvol verloop van je IT-project.

1. Stel een doordachte planning op

Om naar concreet resultaat toe te werken is een goede planning onontbeerlijk. Structuur is immers onmisbaar voor ieder IT-project. Stel daarom een concrete einddatum in, evenals meetmomenten en deadlines voor afzonderlijke onderdelen. Een effectieve manier is om je doelen te definiëren volgens de SMART-methode. Houd ze Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. Zo behoud je het overzicht en vul je ieder onderdeel stapsgewijs en met focus in.

2. Kijk naar de lange termijn

Nieuwe IT benaderen als tijdelijke oplossing is niet verstandig. Je wilt natuurlijk dat je nieuwe oplossing zolang en zoveel mogelijk meerwaarde oplevert. Kijk dan ook naar de koers van je organisatie en je plannen voor de toekomst. Door dit mee te nemen kom je sneller tot de ideale oplossing voor vandaag en morgen. Dat maakt je flexibeler, versterkt je concurrentiepositie en werkt op den duur ook fors kostenbesparend. Beter kan niet, toch?

3. Ga voor maatwerk

Geen organisatie is hetzelfde, dus waarom zou een IT-oplossing dat wél moeten zijn? Hoe maatgerichter en flexibeler de oplossing, hoe groter de meerwaarde ervan op de lange termijn. Dat is niet alleen goed voor je productiviteit en toekomstbestendigheid, maar laat je ook veel efficiënter werken. Dat is uiteindelijk ook voordelig voor je operationele kosten. Heb je de keuze, voeg dan waar mogelijk maatwerk toe.

4. Betrek je collega’s en ketenpartners

Het introduceren van nieuwe IT in de organisatie is zelden een one man’s job. Het vraagt om een goede samenwerking met collega’s en personen buiten de keten. Betrek je collega’s vanaf het begin bij het traject. Dat versterkt het draagvlak en de adoptie ‒ twee belangrijke voorwaarden voor een succesvol IT-project. Stel ook je ketenpartners op de hoogte, indien de nieuwe oplossing betrekking heeft op de samenwerking met hen. Daardoor weet iedereen waar ze aan toe zijn, anticipeer je op ontwikkelingen en waarborg je de samenwerking met alle relevante personen binnen en buiten de organisatie. 

5. Werk samen met de juiste kennispartner

Het klinkt misschien als een open deur, maar toch willen we deze even benoemen. Om van je IT-project direct een succes te maken is de juiste kennispartner essentieel. Niet alleen tijdens het traject, maar ook daarvoor én daarna. Up-to-date expertise, persoonlijke aandacht en kennis van je organisatie bieden je zekerheid en waarborgen het succes. Op al deze gebieden biedt WilroffReitsma jou de juiste ondersteuning.

Hoe simpel wil je het hebben?

Wil jij ook gewoon zeker weten dat je je helemaal geen zorgen hoeft te maken om je IT-project? Laat het ons dan even weten. Samen maken we van jouw IT-project een succes. Je complete IT- en telecominfrastructuur is voortaan een simpele zaak. Wil je meer informatie neem dan hier contact op.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross