fbpx
<  Terug naar nieuwsoverzicht


09/05/2019

Vijf handige tips voor de mobiele professionals onder ons 

Smartphones, wifi, 4G, flexibel werken, apps, mobiele data… Als mobiele professional heb je anno 2019 veel technologie tot je beschikking. Maar hoe gebruik je die optimaal?  Collega Leon Mulder is zo’n ‘digitale nomade’; hij reist bijna dagelijks naar kantoor, heeft afspraken buiten kantoor en werkt thuis op z’n tijd. Hierbij vertrouwt hij maar al te graag op zijn smartphone om bereikbaar én online te blijven. Vanuit eigen ervaring deelt hij een aantal handige tips die je onderweg en op locatie helpen. 

1. Creëer een mobiele hotspot met je smartphone 

Als ik onderweg ben, werk ik graag op mijn laptop of tablet. Een internetverbinding is daarbij onmisbaar, maar een veilige of snelle wifi-verbinding is niet altijd bij de hand. In dat geval gebruik ik de mobiele dataverbinding van mijn smartphone. Hoe dit werkt? Ga naar de wifi-instellingen van je telefoon en kies voor ‘Mobiele hotspotWifi-hotspot’ of een andere naam die erop lijkt. Stel deze in met een wachtwoord en zoek hem vervolgens op je tablet of laptop op. Vergeet naderhand niet je hotspot uit te zetten. 

2. Zorg dat je altijd kunt opladen 

Ik zit regelmatig in de auto naar mijn werk of naar een afspraak. Omdat ik liever de batterij van mijn smartphone boven de 50 procent zie dan eronder, heb ik altijd een autolader bij de hand. Tip: zorg dat je er altijd een in je auto hebt liggen. Er zijn ook telefoonhouders met een draadloze oplader ingebouwd. Ideaal als jtelefoon dit ondersteunt. Daarnaast heb ik standaard een powerbank in mijn tas, voor het geval ik geen stroompunt in de buurt hebBetter safe than sorry, toch? Kijk wel goed naar de capaciteit van de powerbank; hier zit nogal verschil in.  

3. Rij MONO 

Rijd je vaak in de auto? Dan heb je alle focus nodig voor het verkeer, zonder afleiding van binnenkomende berichtjes. Daarom gebruik ik zelf de MONO-app die door de Nederlandse overheid in het leven is geroepen. Voordat ik vertrek, zet ik hem aan. Inkomende berichten worden automatisch beantwoord met de melding dat ik even niet bereikbaar bent. Ideaal! Zodra ik gestopt ben met rijden kan ik het bericht lezen. De slogan van de overheidscampagne luidt ‘Daar kun je mee thuiskomen’. Dat lijkt me een mooi doel!  

4. Gebruik een tabletcover met toetsenbordje 

Als ik onderweg ben, heb ik niet altijd mijn laptop bij de hand of een desktop-pc tot m’n beschikking. Om mijn tijd toch zo productief mogelijk door te brengen, heb ik een tabletcover met ingebouwd toetsenbordje. Dat werkt echt ideaal; het typt nét even wat makkelijker en sneller en je werkruimte op de tablet is als het ware twee keer zo groot omdat er geen toetsenbord wordt weergegeven. Ik kan zelfs een draadloze muis aansluiten en zou zo bijna vergeten dat ik op een tablet werk 

5. Skypen, mailen, chatten? Gebruik de mobiele Office-versies. 

Gebruik je net als wij Microsoft Office-apps op kantoor? Download dan de mobiele versies van je vertrouwde Skype, Word of Outlook. De apps zijn geoptimaliseerd voor gebruik via touchbesturing en werken erg gebruiksvriendelijk. Waar je ook bent; pas eenvoudig je Excel-, PowerPoint- of Word-document aan.


 

Marketing & Communicatie bij WilroffReitsma