fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Microsoft Teams maakt samenwerken op afstand makkelijker

Soms is het fijner om iemand ‘in het echt’ te spreken dan alleen telefonisch. Door Microsoft Teams begrijp je de ander net even wat beter als je de non-verbale communicatie meekrijgt. Het maakt communicatie letterlijk een stuk menselijker. Videocommunicatie is dan ook dé oplossing om samenwerking te verbeteren.

Microsoft Teams is Microsofts video- en chatoplossing die bedrijven en professionals helpt om effectief en persoonlijk samen te werken. Drie praktijksituaties waarin Microsoft Teams uitkomst biedt.

ViMicrosoft Teams: een creatieve brainstormsessie

Een communicatiemedewerker heeft afgesproken met het creatieve marketingbureau samen te werken aan een nieuwe campagne. De communicatiemedewerker werkt vanuit huis zodat hij ’s middags de kinderen uit school kan halen. Via Outlook heb je de vergadering ‘ingeschoten’. In de agenda-reminder van de mail staat voor iedere deelnemer een link waarmee hij of zij in één klik deelneemt aan de videoconferentie. De PowerPoint-presentatie die je hebt voorbereid deel je via Teams met de rest. Terwijl je de presentatie doorklikt, ziet iedereen in zijn beeld de slides mee veranderen. Nadat je jouw idee hebt gepresenteerd, schrijven jullie samen nieuwe ideeën in een digitaal whiteboard. Aan het einde van de meeting deel je de lijst met actiepunten met één druk op de knop met alle deelnemers. Op naar de volgende stap!

Het inwerken van een collega

Als functioneel beheerder is het aan jou om de twee nieuwe collega’s van de backoffice uit te leggen hoe het nieuwe CRM-systeem werkt. Zij zijn echter op de vestiging in Rotterdam aanwezig, terwijl jij in het kantoor in Den Bosch zit. Geen probleem, videovergaderen via Microsoft Teams is de oplossing. Je nodigt beiden uit voor een Teams-gesprek. Je houdt eerst een algemeen praatje over het systeem. Vervolgens deel je jouw beeldscherm met ze, zodat ze zien wat jij doet. Je doorloopt de verschillende stappen terwijl je vertelt wat je doet. Om te kijken of ze het goed begrepen hebben deel je een proefopdracht via het chatvenster. Vervolgens delen zij hun scherm, zodat je kunt meekijken of alles goed verloopt.

Het sollicitatiegesprek

Als HR-medewerker heb je vandaag vijf gesprekken met mogelijke kandidaten om een vacature in te vullen. Het bedrijf waar je werkt is gevestigd in Eindhoven en vanuit hier wordt de hele Europese markt bediend. De nieuwe collega zal de Spaanse markt gaan bedienen. Drie potentiële kandidaten wonen nu ook in Spanje en zullen als expat in Nederland gaan verblijven. Op de afgesproken tijd start je het videogesprek met de sollicitant via Microsoft Teams. Hiervoor ben je in de vergaderruimte gaan zitten, voorzien van een groot scherm. Prettig om ze niet alleen te kunnen horen, maar ook te kunnen zien hoe zij zich presenteren en hoe hun non-verbale communicatie is. Tijdens het gesprek deel je ten slotte nog een document met een vervolgopdracht. Benieuwd of ze die goed zullen uitvoeren.

Ook slimmer en persoonlijker (samen)werken?

Microsoft Teams is geïntegreerd in onze online werkplekoplossing Portall. Deze complete werkplek in de cloud zit vol met slimme functionaliteiten die samenwerken naar een hoger niveau tillen. Wil je weten hoe jóúw bedrijf slimmer en persoonlijker kan communiceren via video? Neem dan contact met ons op.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross