fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Verzekerd van veilige gegevensverwerking: de ISO, NEN en ISAE in het kort

Om jou als klant altijd en overal te kunnen verzekeren van goede, professionele gegevensverwerking doen wij bij WilroffReitsma er alles aan om jou dit vertrouwen te geven. Daarom zijn wij trots dat wij op 17 november 2022 de ISAE 3402 type 2-verklaring ontvingen. Maar wat houdt dit eigenlijk in? Wij leggen het graag aan je uit, zodat je weet welke voordelen dit allemaal ook voor jou biedt.

Certificeringen bieden zekerheid en vertrouwen

Het functioneren van een bedrijf valt of staat bij kwaliteit. Om kwaliteit meetbaar te maken zijn er hiervoor op het gebied van informatiebeveiliging en -verwerking en het algehele kwaliteitsmanagement speciale certificaten in het leven geroepen, zoals een ISO- of NEN-certificaat. Hierin staan met name specifieke werkmethoden voor veilige gegevensverwerking omschreven. Een bedrijf moet met onderbouwd bewijs kunnen aantonen dat het voldoet aan de eisen die worden gesteld per specifiek certificaat om dit te kunnen behalen.

De certificaten van WilroffReitsma uitgelegd

Om een certificaat te behalen, moet een bedrijf voldoen aan een specifieke set eisen, werkmethodes en kwalificaties. Wij zijn al in het bezit van drie certificaten, namelijk:

Bovenstaande certificeringen worden extra onderbouwd door de door ons recent behaalde ISAE 3402 type 2-verklaring, waar we nog graag iets meer over vertellen.

De ISAE 3402-verklaring in het kort

Een ISAE-verklaring staat voor ‘International Standard for Assurance Engagements’, een richtlijn voor bedrijven die zich bezighouden met managed services en de beveiliging daarvan. De verklaring is opgezet om meer inzicht te verkrijgen in de uitbestede processen en diensten van een bedrijf. Hoe kun je deze verklaring het beste zien? In de ISO- en NEN-normen staan werkzaamheden en bijbehorende maatregelen omschreven. Een officieel erkend en gecertificeerd auditor controleert of je je als bedrijf ook echt houdt aan deze werkzaamheden. Hierna geeft deze auditor bij een goed resultaat de verklaring. Het feit dat wij deze verklaring zonder opmerkingen of bevindingen hebben ontvangen, laat zien dat WilroffReitsma het werk goed en professioneel uitvoert.

Vertrouwen in onze methoden

Dat wij deze certificeringen en de verklaring hebben klinkt wellicht mooi, maar wat zou dit als voordeel voor jou hebben? Een van de belangrijkste aspecten is dat alle manieren waarop wij omgaan met jouw (privacygevoelige) data alleen plaatsvinden op de meest professionele wijze. Zo kun je ons vertrouwen dat het gegevensbeheer en de gegevensverwerking altijd beveiligd, gestructureerd en volgens een bewezen methode worden uitgevoerd. 

WilroffReitsma helpt je graag op weg

Je wilt niets dan het beste voor de verwerking van alle belangrijke (klant)gegevens. Wij vertellen je graag meer over de behaalde certificaten, onze werkmethoden en de manieren waarop wij je kunnen helpen. Neem contact met ons op en wij komen graag met je in gesprek.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross