fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Moderne werkplek

Veilig werken in de cloud: dit zijn de best beveiligde systemen

Jij wilt toch ook zeker weten dat je cloudwerkplek van de juiste informatiebeveiliging is voorzien? Zo zorg je ervoor dat jij en jouw collega's veilig werken in de cloud. Security mag tegenwoordig niet worden onderschat. Om die reden is het goed eens te kijken hoe verschillenden populaire cloudoplossingen op dit gebied van elkaar verschillen. We lichten de belangrijkste verschillen tussen Microsoft 365, Vodafone One Net, KPN EEN en onze eigen Portall-dienst graag toe.  

Belangrijke aandachtspunten bij de keuze

Allereerst: met deze clouddiensten kun je gegarandeerd veilig werken in de cloud en ben je ervan verzekerd dat jouw informatiebeveiliging op orde is. De verschillen zitten hem voornamelijk in de gewenste functionaliteiten. Ook je geplande inzet speelt mee; zo zul je Microsoft 365 voor andere doeleinden inzetten dan Vodafone One Net. Dat zie je ook terug in de security mogelijkheden. Er is dus niet per se zoiets als ‘de beste oplossing’. Toch is het handig te weten wat nu de belangrijkste verschillen zijn, zodat je alvast weet wat je kunt verwachten als je wilt overstappen naar de cloud.

KPN EEN

KPN EEN combineert internet en vaste en mobiele telefonie (en optioneel ook Microsoft 365), en is in verschillende samenstellingen verkrijgbaar. Rondom informatiebeveiliging biedt KPN EEN diverse opties. Denk aan een vast IP-adres, dat geautoriseerde toegang tot de cloudwerkplek biedt. KPN EEN wordt bovendien geleverd met beveiligingssoftware waarmee je collega’s gegarandeerd veilig werken in de cloud. KPN EEN is daarmee een goede keuze als je een totaalpakket voor je internet en telefonie zoekt.

Vodafone One Net

Zoek je een totaaloplossing voor je zakelijke communicatie? Kijk dan eens naar Vodafone One Net. Met deze unified communications-oplossing stel je je bereikbaarheid in, en kun je onder andere bellen en chatten. Ook integreert Vodafone One Net alle vaste en mobiele telefonie. Ook qua informatiebeveiliging zit je goed. Authenticatiemogelijkheden zorgen ervoor dat alleen geautoriseerde collega's toegang hebben tot de oplossing en de functionaliteiten. Een voorbeeld daarvan is Session Initiation Protocol (SIP). Hiermee voorkom je dat oproepen worden doorgeschakeld naar bijvoorbeeld, hackers.

Microsoft 365

Met Microsoft 365 haal je een complete en veilige cloudwerkplek in huis. De oplossing herbergt talloze tools voor je informatiebeveiliging. Via Automatic Threat Protection ben je goed beschermd tegen online dreigingen via e-mail. Ongewenste IT-tools spoor je eenvoudig op met Microsoft Cloud App Security. Werken je collegamet mobiele devices, dan biedt de (Mobile Device Management (MDM) oplossing Microsoft Intune alles wat je nodig hebt. Deze voorbeelden zijn slechts een greep van de oplossingen die Microsoft 365 biedt.

WilroffReitsma Portall

Onze eigen cloudwerkplekdienst WilroffReitsma Portall is gebaseerd op Microsoft 365, maar dan met aanvullende services en functionaliteiten. Je profiteert dus van dezelfde securitymogelijkheden, met het verschil dat wij de security uit handen nemen. Daarbij richten we de plekken volledig in zoals jij wenst en nodig hebt. Continue monitoring zorgt ervoor dat je informatiebeveiliging van een hoog niveau blijft, zonder dat je daar zelf veel tijd aan kwijt bent. Zo weet je echt helemaal zeker dat jij en jouw collega's altijd veilig in de cloud kunnen werken!

Ook veilig werken in de cloud?

Wil je meer weten over de verschillen? Of zoek je advies over de beste oplossing voor jouw organisatie? We kijken graag met je mee. Hoe je de cloud ook wilt inzetten, wij zorgen ervoor dat jij je over beveiliging in ieder geval geen zorgen hoeft te maken. 

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross