fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Microsoft

Veelgestelde vragen over Microsoft Power Platform en de antwoorden erop

Met Microsoft Power Platform maak je stuurinformatie van data, bouw je apps én automatiseer je dagelijkse taken. Toch merken we dat er nog vaak vragen zijn en onduidelijkheid is over deze handige toepassingen. Daardoor profiteert nog niet iedereen van de geweldige mogelijkheden. WilroffReitsma-collega Ingrid Hulst beantwoordt enkele veelgestelde vragen over Microsoft Power Platform, zodat je precies weet wat de mogelijkheden zijn.

1. Wat houdt Microsoft Power Platform eigenlijk in?

Microsoft Power Platform is een bundel met verschillende oplossingen. Met de oplossing Power Apps bouw je eenvoudig je eigen apps. Met Power Automate automatiseer je handmatige taken in een handomdraai. Power BI is de tool waarmee je data in je organisatie inzichtelijk maakt, zodat je deze kunt gebruiken om beslissingen te nemen. Met Power Virtual Agents bouw je ten slotte je eigen chatbots, bijvoorbeeld voor op je website of voor intern gebruik.

2. Heb ik verstand van programmeren nodig om met oplossingen te werken?

Niet of nauwelijks, want er komt vrijwel geen code aan te pas. Binnen iedere oplossing werk je op basis van sjablonen, regels en triggers. Dat is zó gebruiksvriendelijk dat iedereen ermee overweg kan. Eerlijk is wel: met een beetje technisch inzicht vind je sneller je weg. Maar al met al komt iedereen snel tot resultaat, kun je alles naar eigen inzicht vormgeven en heb je niet langer te maken met derde partijen en bijbehorende kosten. Makkelijker kan niet.

3. Wat heb ik nodig om met Microsoft Power Platform te werken?

De meeste Microsoft Power Platform-oplossingen werken via koppelingen samen met je apps. Een concreet voorbeeld is het koppelen van Power BI met bijvoorbeeld sales-apps als Salesforce, of ERP-apps zoals Microsoft Dynamics. Power BI haalt de gegevens hieruit en verwerkt deze in dashboards. Microsoft Power Platform is overigens beschikbaar als standalone-oplossing én als onderdeel van Microsoft 365.

4. Werkt Microsoft Power Platform alleen met Microsoft-apps?

Zeker niet; naast Office 365 en andere Microsoft-apps kun je kiezen uit talloze andere apps waaraan je Power Platform-oplossingen kunt koppelen. AFAS, Salesforce, Microsoft Dynamics en Adobe Creative Cloud zijn zomaar wat voorbeelden. Van je marketing tot sales, en van support tot HR: Power Platform biedt mogelijkheden voor je hele bedrijfsvoering.

5. Hoe ga ik nou in één keer helemaal goed van start?  

Heel simpel: samen met WilroffReitsma. Wij ondersteunen je met wat je moet weten. We helpen je te werken met sjablonen, apps te bouwen en al het andere dat je moet weten. En als je wilt, halen we alle taken bij je weg en voorzien we je van een kant-en-klare Power Platform-oplossing. Zo hoef je helemaal niets meer zelf te doen en profiteer je van alle voordelen.

WilroffReitsma maakt slim werken simpel

Met Microsoft Power Platform heb je alles om je processen te automatiseren en maatgerichter te maken. Slimmer en efficiënter werken wordt zo wel héél makkelijk. En dat niet alleen; je bespaart zo ook nog eens veel tijd en geld. Die kansen wil je niet laten liggen, toch? Wil jij er ook van kunnen profiteren, laat het ons dan even weten. Samen zorgen we voor resultaat.

Ingrid Hulst - Solutions Consultant

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross