fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Toekomstbestendige IT: wat is het en wat zijn de voordelen?

Toekomstbestendige IT; Je bent de term ongetwijfeld weleens tegengekomen.  Klinkt interessant, maar wat betekent het nou eigenlijk precies? Met spannende sciencefictionachtige technologie heeft het in ieder geval weinig te maken. We vertellen je er graag meer over de voordelen die dit type IT oplevert voor jouw organisatie.   

Allereerst ‒ wat is toekomstbestendige IT?

De naam zegt het natuurlijk al een beetje; toekomstbestendige IT is IT die ook op de lange termijn meerwaarde oplevert voor je dienstverlening. Dat gaat verder dan alleen functionaliteit. Ook schaalbaarheid, flexibiliteit en security zijn belangrijke onderdelen. Met andere woorden: toekomstbestendige IT is zakelijke technologie die met je meegroeit.  

Oké ‒ noem eens wat voorbeelden

Dat is niet moeilijk. Veel moderne IT-oplossingen zijn namelijk al toekomstbestendig. Denk bijvoorbeeld aan de werkplekbeheer. Hiermee profiteer je van werkplekken die helemaal voor je beheerd worden en zo meebewegen met je zakelijke behoeften. Of wat dacht je van Microsoft 365de schaalbare totaaloplossing waarmee je altijd productief werkt met de laatste updates? Zonder dat je daar zelf over hoeft na te denken. En om altijd en overal, vast én mobiel, te kunnen communiceren, zijn er meerdere geïntegreerde communicatieoplossingen die jou hierin kunnen faciliteren.

Dan nog even over de voordelen:  

Voordeel 1: in lijn met jouw zakelijke behoeften 

Net zoals jouw eigen organisatie is ook IT altijd in ontwikkeling. Het is dan ook logisch dat je organisatie en IT in lijn zijn met elkaar. Niet alleen vandaag, maar ook morgen. Het kenmerk van toekomstbestendige IT is dan ook dat het met je processen meebeweegt. Functionaliteiten kunnen heel eenvoudig worden toegevoegd of geüpdatet. Op die manier sluit je IT altijd aan bij je behoeften en werken jij en je collega’s enorm efficiënt en productief.  

Voordeel 2: eenvoudig opschalen

Een ander voordeel van flexibele toekomstbestendige IT is de schaalbaarheid. Digitale oplossingen ‒ een belangrijk kenmerk van dit type IT ‒ kunnen heel makkelijk worden geüpdatet, uitgebreid en toegevoegd. Neemt het aantal werkplekken binnen je organisatie toe? Dan schaal je je IT binnen een handomdraai op naar de nieuwe situatie. Snel, makkelijk en efficiënt.  

Voordeel 3: flexibeler en productiever werken

Toekomstbestendige IT haalt zoveel mogelijk beperkingen bij je vandaan. Veel oplossingen worden op afstand beheerd en beschikbaar gemaakt in de vorm van een app. Die app kun je op veel mobiele devices gebruiken. Daardoor word je in staat gesteld veel flexibeler te werken. Zo kun je de kantooromgeving makkelijk eens inruilen voor een dagje thuiswerken. Die mobiliteit doet wonderen voor je inspiratie, werkplezier en productiviteit. Ideaal, toch? 

Voordeel 4: goed voor je marktpositie 

Toekomstbestendige IT maakt je flexibeler, en dat kan al snel leiden tot concurrentievoordeel. Je kunt immers veel sneller inspelen op klantvragen en marktontwikkelingen dan je traditionelere concullega’s. Dit werkt overigens twee kanten op; omdat steeds meer bedrijven kiezen voor toekomstbestendige IT, is de overstap ernaar ook min of meer noodzakelijk. Op die manier behoud je je zakelijke voorsprong

Voordeel 5: geen beheer en onderhoud 

Toekomstbestendige IT neemt je alle onderhoud uit handen. De oplossingen worden namelijk door de provider of leverancier van updates voorzien. Je profiteert altijd van de laatste versies, hoge functionaliteit en periodieke software-updates. Dat scheelt jou een hoop tijd, moeite en geld. Je ervaart zo dus wel de lusten, maar niet de lasten. En dat klinkt voor iedereen als muziek in de oren, nietwaar?  

Toekomstbestendige IT, is het iets voor jou?

Ben je benieuwd naar mogelijkheden om je IT nog toekomstbestendiger in te richten? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij voorzien je graag van advies en oplossingen op maat, zodat je gewoon zorgeloos door kunt werken. Nu én in de toekomst. 

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross