fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Nieuws

Thuiswerken met focus: deze zes tips helpen je!

Met focus thuiswerken en productief aan de slag gaan is niet altijd even makkelijk. Afleiding komt in vele vormen en ligt algauw op de loer. Dit kan een belemmering zijn voor je productiviteit, maar dat hoeft niet. Er zijn veel manieren waarop je gewoon lekker door blijft werken. Wil je graag thuiswerken met focus, lees dan deze zes handige tips.  

1. Werk op een rustige plek

Geconcentreerd werken begint bij een rustige werkplek. Kies daarom een plek waar je kunt werken zonder omgevingsgeluid. Denk bijvoorbeeld aan verkeer op straat, draaiende wasmachines of geluiden van andere gezinsleden. Door goede afspraken te maken met andere gezinsleden voorkom je dat je uit je focus wordt gehaald. Zo zet jij de eerste stap naar een rustige werkdag.

2. Speel kantoorgeluiden af op de achtergrond

Sommige mensen hebben júíst een beetje geluid nodig om zich beter te kunnen focussen. Zogeheten white noise-muziek of -geluid zorgt voor een constante vorm van geluid die je gefocust houdt. Op mynoise.net vind je een generator waarmee je kantoorgeluid kunt afspelen als white noise. En het leuke is dat je zelf bepaalt welk type geluid dominanter is dan andere geluiden. Denk aan het klikken op een muis, het geluid van overleggende mensen, het printen van een kopieerapparaat of het blazen van de airconditioning. Zo haal je het geluid van kantoor naar je thuiskantoor.

3. Zet je smartphone op de stille stand

Je smartphone houdt je de hele dag bezig; inkomende oproepen, WhatsApp-berichten, social media-notificaties; noem het maar op. Als je je geluid aan hebt staan word je er om de haverklap door gestoord. De simpele maar effectieve tip: zet het geluid van je smartphone helemaal uit. Je zult al snel merken hoeveel afleiding dit scheelt. Door je smartphone in het zicht te houden mis je geen oproepen of berichtjes

4. Neem regelmatig pauze 

Thuis geregeld even een korte pauze nemen is minstens zo belangrijk als op kantoor. Dit zorgt ervoor dat je scherp blijft. Maak bijvoorbeeld even een korte wandeling buiten, en combineer dat met een boodschap. Zo maak je je hoofd even leeg, waarna je er weer helemaal tegenaan kunt. Bovendien verlaag je zo het risico op stressgerelateerde klachten.

5. Gebruik de Pomodoro-techniek

De Pomodoro-techniek werd in de jaren tachtig ontwikkeld om een betere balans te creëren tussen productiviteit en afleiding. Het enige dat je hier voor nodig hebt is een timer. Deze stel je in op een bepaalde tijdsduur, waarin je een taak volledig afrondt. Na het afronden ervan kun je even wat anders doen. Dit trucje is erg handig als je snel naar deadlines toe wilt werken.

Wist je dat? De naam ‘Pomodoro-techniek’ komt uit het Italiaans. ‘Pomodoro’ betekent ‘tomaat’. Echter, het heeft niets met tomaten zelf te maken. De bedenker van de techniek, Francesco Cirillo, zocht een timer om de door hem bedachte werkwijze te testen. De timer die hij gebruikte was een kookwekker in de vorm van een, jawel, tomaat.

6. Deel je werkdag flexibeler in

Ook thuis kun je het gevoel hebben dat je van negen tot vijf beschikbaar moet zijn. Maar het mooie van mobiel werken is juist dat dat vaak helemaal niet hoeft. Zit het er even niet in? Neem dan een uurtje vrij, en haal dat op een frisser moment weer in. Met de cloudwerkplek is dat natuurlijk makkelijker dan ooit. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft 365 en onze eigen Portall-dienst.  

Zorgeloos thuiswerken doe je zo

Wil jij ook optimaal gefocust thuiswerken? Wij helpen je graag om alles uit je thuiswerkplek te halen. Dat doen we met persoonlijk advies en flexibele oplossingen waarmee je overal productief kunt zijn zoals jij dat wilt. Zo werk jij optimaal productief en zo makkelijk mogelijk door. Lees ook: Productief thuiswerken met deze handige tips

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross