fbpx
<  Terug naar nieuwsoverzicht


28/02/2020

Succesvol flexibel werken doe je zo

Flexibel werken levert veel bewezen voordelen op voor de organisatie en de medewerker. Maar zoals bij alles zijn het de voorbereidingen die bepalend zijn voor het succes. Die gaan natuurlijk wel wat verder dan alleen het uitdelen van laptops en smartphones. Onze Pre-sales Consultant Roy van Leeuwen deelt een aantal handige tips met je, zodat ook jij van flexibel werken binnen je organisatie een succes maakt. 

Kies de juiste hardware
Het is weinig zinvol om iedereen binnen de organisatie van dezelfde mobiele devices te voorzien. Functietaken verschillen onderling; zo zal je accountmanager een andere laptop nodig hebben dan je HR-medewerker. Maak daarom vooraf een overzicht van de functies en taken binnen je organisatie. Samen met jou zorgen we dat iedereen over het best passende device beschikt. Zo waarborg je de tevredenheid en productiviteit van medewerkers. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Kies dan voor werkplekbeheer, waarbij alle werkzaamheden uit handen worden genomen.   

Stel de juiste apps beschikbaar 
Flexibel werken en de cloud worden vaak in één adem genoemd. Dat is ook logisch; de cloud vormt het hart van de flexwerkplek. Cloudapplicaties zoals Office 365 bieden de juiste tools om je collega’s locatieonafhankelijk te laten werken. Andere apps, zoals Microsoft Teams, voorzien je collega’s van een aanbod aan communicatiemogelijkheden. Denk aan bellen, chatten, e-mail en eenvoudig bestanden delen. Daardoor kunnen ze communiceren op een manier die bij de situatie past en vergroten ze hun bereikbaarheid.  

Stabiliseer je verbinding
Flexibel werken kan zorgen voor meer data. Dat komt door de toename aan mobiele devices en digitale data. Je verbindingen moeten deze belasting natuurlijk wel goed kunnen verwerken. Check daarom vooraf of deze stabiel genoeg zijn voor flexibel werken. Zo waarborg je de uptime van je verbindingen, en raken je bedrijfsprocessen niet onderbroken. Omdat dat niet altijd even makkelijk is helpen wij je daar natuurlijk graag bij.  

Check je security 
Zoals je weet is sterke security een van de belangrijkste onderdelen van je zakelijke IT. Flexibel werken vraagt om een andere kijk op security. Wij helpen je daarbij. Zo profiteer je bijvoorbeeld met een IPVPN-netwerk van een besloten bedrijfsnetwerk waarmee je collega’s altijd veilig toegang hebben tot informatie. Ook kunnen we op afstand updates uitrollen die je bedrijfsnetwerk veilig houden. Voor back-ups van je zakelijke gegevens kun je eveneens bij ons terecht. Zo zorgen we ervoor dat je gewoon altijd lekker door kunt blijven werken. 

Ga in gesprek met je collega’s 
Flexibel werken heeft natuurlijk niet alleen betrekking op de invulling van de werkplek. Het maken van afspraken rondom werktijden, contactmomenten en resultaten is minstens net zo belangrijk. Ga daarom het gesprek aan met je collega’s, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Op die manier geef je je collega’s de vrijheid om flexibel te werken, maar houd je toch de vinger aan de pols. Meer over beter communiceren? Lees ook: Do’s en Don’ts bij videovergaderen.

Ook flexibeler werken?
Wil je meer weten over hoe je jouw organisatie nog flexibeler kunt laten werken? Dan horen wij graag van je. Onze specialisten kijken dan samen met jou naar de mogelijkheden. Je profiteert daarbij altijd van advies op maat en oplossingen die aansluiten bij jouw processen. Handig, want zo haal je direct het maximale uit je flexibele werkplekken. 


Effectief samenwerken is een uitdaging in tijden van het coronavirus. Download het gratis E-book en voorkom dat je dezelfde fouten maakt als 70% van alle ondernemers.