fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Moderne werkplek

Snel en zorgeloos overstappen naar de cloudwerkplek doe je zo

Overstappen naar de cloudwerkplek; dat klinkt algauw als een hele onderneming. We begrijpen dat dat vragen oplevert. Want waar begin je? Waar moet je zoal op letten? En hoe voorkom je obstakels die de overstap in de weg zitten? Goed nieuws: overstappen naar de cloudwerkplek is gewoon heel eenvoudig. Wij vertellen je precies hoe dat werkt en hoe wij je het hierbij zo simpel mogelijk maken.

Stap 1: we brengen de basis in kaart

Overstappen doe je natuurlijk niet zomaar, maar vanuit een bepaalde gedachte. Dat begint bij het inventariseren van je wensen en eisen. Waarom wil je overstappen. Wat zijn je doelstellingen, en wat is daarvoor nodig. Dat betekent ook dat we een inventarisatie maken van je huidige IT-omgeving. Zo creëren we samen een vertrekpunt voor een moeiteloze overstap naar de cloud.

Stap 2: ontwerp op maat van jouw ideale cloudwerkplek 

Na het in kaart brengen van alle voorwaarden kijken we naar de specifieke invulling. Dat doen we niet alleen, maar samen met een adoptieteam van mensen uit jouw organisatie. Zo weten we wat er nodig is om je collega’s optimaal te laten werken in de cloud. Op basis daarvan stellen we een Portall-cloudwerkplek op maat samen. Samen met jou bepalen we de juiste apps, richten we een intranetomgeving voor je in en bepalen we gebruiksrechten en het aantal aansluitingen. Als je wilt, voegen we daar ook graag een telefoniecentrale in de cloud op maat aan toe. Je ervaart daardoor altijd het gemak van een oplossing die helemaal aansluit bij jouw organisatie.

Stap 3: planning en installatie wanneer het jou uitkomt

Het voorwerk is afgerond; nu is het tijd voor de installatie en uitrol van de werkplekken. Dat doen we natuurlijk tijdens momenten waarop de productiviteit van je collega’s niet in gevaar komt. Daarom verzorgen wij de installatie en de uitrol ervan net zo lief in de avonduren en weekenden. Voorafgaand aan de uitrol testen we de werkplekken uitgebreid, zodat je zeker weet dat ze optimaal functioneren. Zo ga jij in één keer goed van start, zonder dat je productiviteit wordt gehinderd. 

Stap 4: snel aan de slag met gebruikerstrainingen

Techniek is maar één kant van het verhaal. Je collega’s moeten er natuurlijk ook goed mee kunnen werken. Via gebruikerstrainingen op maat zorgen we daarvoor. Samen met key users in je organisatie duiken we in de oplossing. We leren hen optimaal met alle functionaliteiten en mogelijkheden te werken. We vullen de trainingen in op basis van het gewenste niveau en de gewenste toepassingen per afdeling of gebruiker. Zo gaan je collega’s direct goed van start en kunnen zij je andere collega’s trainen in het gebruik van de oplossing. Zo benut je snel het volledige potentieel van je cloudwerkplekken

Stap 5: ondersteuning van je collega’s op afstand

Ook na de trainingen kan het altijd voorkomen dat je collega’s vragen hebben over hun nieuwe werkplek. Misschien zijn er nog vragen over bepaalde functionaliteiten, of zijn er andere zaken die hen beperken in hun werk. Ook dan kun je op ons rekenen. We bieden ondersteuning op afstand, waarbij we graag antwoord geven op prangende vragen. Zo werken je collega’s pas echt optimaal door en behaal jij maximale meerwaarde uit je nieuwe cloudwerkplekken.

Focus op IT-adoptie als rode draad

Verandering kan eng zijn. Voor het slagen van ieder IT-project is het belangrijk dat je collega’s betrokken zijn. Daarom staat IT-adoptie centraal tijdens de gehele overstap. Samen met je adoptieteam houden we je collega’s up-to-date over de voortgang, meerwaarde en werking van de oplossing. Daardoor worden de voordelen en mogelijkheden inzichtelijker. Want wie zegt dat overstappen moeilijk moet zijn?

Meer weten?

Wil jij ook zonder haken en ogen overstappen naar de cloudwerkplek? Neem dan contact op met onze specialisten. Bij WilroffReitsma maken wij het graag zo simpel mogelijk voor je.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross