fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Microsoft

Samenwerken in Microsoft Teams –hoe konden we ooit zonder?

Samenwerken op afstand is zakelijk het nieuwe normaal. We vinden het vanzelfsprekend dat we overal via de cloud met onze collega’s kunnen communiceren. Cloudoplossingen zoals Microsoft Teams maken online samenwerken in teams makkelijker dan ooit. Hoe dat precies zit? We delen graag een aantal voorbeelden over samenwerken in Microsoft Teams.

Microsoft Teams in een notendop  

Voor het complete plaatje is het handig om eerst een beeld te schetsen van wat Teams precies is. Simpel gezegd is Teams een centrale samenwerkingsomgeving in de cloud voor werkgroepen, zoals collega’s en/of klanten. Binnen een paar klikken voeg je personen toe aan deze omgeving. Op die manier creëer je snel een afgesloten werkomgeving boordevol functionaliteiten waarmee samenwerken makkelijker, slimmer en efficiënter wordt.

Grenzeloos samenwerken

Teams draait volledig in de cloud. Daardoor heb je vanaf ieder device ‒ pc, laptop, smartphone, tablet ‒ toegang tot deze omgeving en hoeft er niets lokaal opgeslagen te worden. Je bent dus niet langer afhankelijk van een vaste werkplek. Waar je teamleden ook werken, de locatie vormt geen beperking meer om toch stappen te kunnen zetten. Dat draagt natuurlijk bij aan je bereikbaarheid en productiviteit.

Al jouw bestanden altijd up-to-date

Er zijn verschillende manieren waarop Teams jouw samenwerken vereenvoudigt. Je kunt heel eenvoudig bestanden uploaden, bewerken en delen met andere teamleden. Erg overzichtelijk, want je zit nooit meer met verschillende versienummers, lokaal opgeslagen bestanden of ellenlange, rommelige bestandsuitwisselingen via e-mail. Dat is natuurlijk bijzonder efficiënt en vermindert de kans op fouten. Daardoor kan er veel sneller naar resultaat worden toegewerkt.

Videovergaderen, maar dan makkelijk

Sparren met je team gaat het makkelijkst als jullie elkaar kunnen zien. Teams maakt dat makkelijker dan ooit. Videovergaderingen plannen en deelnemers uitnodigen doe je eenvoudig via Outlook, of heel gemakkelijk in Teams zelf. Helemaal simpel is de vereenvoudigde bediening met betrekking tot beeld en geluid; de tijden dat je moest wachten op die collega die zijn webcam of microfoon niet aan de praat krijgt behoren voorgoed tot het verleden. En wil je de meeting later nog eens kunnen terugluisteren? De opnamefunctie maakt het voor je mogelijk.

Update je collega’s via de chat

Snel je teamleden op de hoogte brengen van een actiepunt of wijziging in een document? Dat doe je met de chatfunctionaliteit. Je kunt teamleden taggen in je bericht, zodat zij hiervan een melding krijgen en direct actie kunnen ondernemen, indien nodig. Ook op die manier versnel je de samenwerking en werkt je team nog gemakkelijker door.

Meer weten over alle voordelen?

Laat je collega’s en klanten optimaal met elkaar samenwerken in Microsoft Teams. Je versterkt niet alleen je productiviteit en bereikbaarheid, maar ook je klantcontact. Wil jij dat ook? Lees dan hier meer over samenwerken in Microsoft Teams. Of neem contact op met onze specialisten. Zo profiteert ook jouw organisatie snel van alle voordelen van samenwerken in de cloud.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross