fbpx
<  Terug naar nieuwsoverzicht


08/07/2019

Speel op safe met een back-up in de cloud  

Back-up in de cloud

Bedrijven creëren en gebruiken meer data en zijn ook steeds afhankelijker van data. Je denkt er dan ook liever niet aan dat al je instellingen en opgeslagen documenten ineens niet meer beschikbaar zijn. Toch is dit risico nooit volledig uit te sluiten. Zorg daarom voor een goede back-up in de cloud zodat je in elk geval weer snel aan de slag kunt. 

Back-up in de cloud

Cloudtechnologie maakt bijna alle digitale processen slimmer en efficiënter. Dit betekent dus geen gedoe meer met harde schijven, tapedrives en servers. Dat geldt ook voor het maken van een back-up. De voordelen van een back-up in de cloud zijn:   

  • Je back-up is veilig: alle data staat versleuteld opgeslagen in een goed beveiligd datacenter. Soms is de data zelfs verdeeld over verschillende locaties om het risico op dataverlies nog kleiner te maken. 
  • Compliant aan de GDPRAls we gezamenlijk jouw data in de cloud hebben geback-upt, weet je exact waar privacygevoelige informatie opgeslagen en in te zien is. Zo weet je zeker dat je handelt volgens de richtlijnen van de privacywetgeving, maar ook dat jouw data optimaal beschermt en geback-upt is. 
  • Je back-up is snel beschikbaar: in het geval van een calamiteit wil je snel op je back-up kunnen rekenen. Via de cloud is deze direct voorhanden zodat je snel weer aan de slag kunt. 
  • Gemak: Het onderhouden en configureren van hardware is een specialistische, tijdrovende klus. Dat wordt voortaan gedaan door de specialisten in het datacenter.  
  • Flexibel: bepaal zelf welke data je in de cloud back-upt en welke lokaal in eigen beheer. Schaal de capaciteit eenvoudig op als dat nodig is. 
  • Je bespaart tijd: Stel in dat de back-up automatisch gedaan wordt op vooraf bepaalde momenten en deze volledig in de cloud opgeslagen worden. Dit zorgt ervoor dat servers en dataopslag op locatie overbodig zijn geworden.
    Zo hoef je niet meer zelf elke dag back-uptapes te wisselen of harde schijven te vervangen.  
  • Overzichtelijke kostenJe betaalt een vast maandelijks bedrag voor je back-up, inclusief kosten voor updates, onderhoud en gebruik van de nieuwste soft- en hardware.  

De volgende stap in back-up: Disaster Recovery

Het hebben van een back-up in de cloud is een perfecte eerste stap in het veiligstellen van je zakelijke data. Wil je eventuele downtime van IT-systemen echt tot een minimum beperken? Dan gaat Disaster Recovery verder waar je standaard back-up ophoudt.  

Wanneer je kiest voor Disaster Recovery-as-a-Service, dan wordt je huidige (lokale) IT-omgeving gekoppeld aan een externe serveromgeving (uitwijkomgeving). Via deze verbinding wordt als het ware een kopie gemaakt van alle data én de infrastructuur.  

Mocht er lokaal een calamiteit of storing zijn, dan kan direct een beroep worden gedaan op deze externe IT-omgeving. Er hoeft geen langdurige restore te worden gestartbinnen een half uur werk je weer zoals je dat voor de calamiteit deed, inclusief alle instellingen, voorkeuren en gegevens op het gebied van data en infrastructuur.  

Speel op safe

Een back-up-oplossing is een beetje zoals een verzekering. Je denkt er liever niet aan, maar als je hem nodig hebt, ben je blij dat je hem hebt. Back-ups zijn écht cruciaal! Wil je je belangrijke bedrijfsdata veilig houden, eventuele downtime voorkomen en de continuïteit van je dienstverlening zekerstellen? Laten we dan met een kop koffie erbij de mogelijkheden bespreken.   


Werken in de cloud?

Bekijk de 10 mythes over verhuizen naar de cloud

Maak keuzes gebaseerd op feiten in plaats van mythes. Ontdek hoe ook jij overstapt naar de cloud en start met efficiënter werken.

GRATIS DOWNLOADEN