fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Moderne werkplek

Zo ziet de werkplek van morgen eruit

Je vaste werkplek biedt alles wat je nodig hebt, behalve flexibiliteit. Eenmaal buiten kantoor heb je geen toegang tot je werkplek en kun je klanten en collega’s niet ondersteunen. Maar wat als je wél altijd toegang zou hebben tot je werkplek, die ook nog eens altijd sterk beveiligd is? Dát is wat Portall jou en je collega’s biedt. Portall is dé cloudwerkplek die bedrijven slimmer, makkelijker en veiliger laat samenwerken. We leggen het je uit in dit artikel.

Neem geen genoegen met beperkingen

Wat kies jij als je iemand wilt bereiken? Stuur je een brief, of liever een e-mail? Beide methoden klaren de klus, maar de digitale variant biedt toch veel meer voordeel. Het is sneller, goedkoper en gemakkelijker, en zorgt voor heel wat minder gedoe. Datzelfde geldt voor je werkplek. Waarom zou je nog kiezen voor traditionele vaste werkplekken als de cloudwerkplek je werkelijk op alle fronten meer voordeel biedt? En de overstap, die hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

We snappen het als je vragen hebt

Het is niet gek dat je hier vragen over hebt. Het zou echter zonde zijn als deze vragen een overstap in de weg zouden staan. Je loopt dan veel kansen mis en werkt een stuk minder flexibel dan concullega’s die de overstap al wél hebben gemaakt. Wij staan dan ook voor je klaar om antwoord te geven op al je vragen. Zo zorgen we er samen met jou voor dat jij in één keer succesvol overstapt. En het mooie is, jij hebt zelf nergens meer omkijken naar.

Portall, de cloudwerkplek die je volledig ontzorgt 

Portall is een cloudwerkomgeving op maat die de juiste tools biedt om makkelijk, veilig en productief op afstand samen te werken. De dienst is gebaseerd op Microsoft 365 Business Premium, de krachtige zakelijke totaaloplossing voor moderne werkplekken. Je profiteert van de bekende Microsoft 365-apps voor bedrijven als Word, Excel en PowerPoint, aangevuld met Teams, SharePoint en een uitgebreid pakket aan professionele securityoplossingen. En het beheer? Dan nemen wij van je over.

Maar dat is nog niet alles. We voorzien je ook van je eigen “home pagina” wat de startpunt van je werkplek is. Middels Single Sign On (SSO) kom je op de homepage en vanuit daar heb je via een browserpagina toegang tot al je data, apps, kennisbank en andere belangrijke zakelijke gegevens. Ook je printers nemen we mee, zodat deze volwaardig onderdeel van je cloudwerkplekken worden. Daarnaast voorzien we je digitale opslaglocaties van schijfletters, zoals je die kent van je vaste pc, en is je e-mailhandtekening ook beschikbaar in de cloud. Gebruiksvriendelijk én professioneel!

Waarom kies je voor de cloudwerkplek?

Het kiezen voor de cloudwerkplek is om meerdere redenen aan te raden. We zetten de belangrijkste op een rijtje:

Reden 1: Collega’s werken makkelijker
Met de cloudwerkplek werken je collega’s waar ze willen. Ze hoeven maar één keer in te loggen om vanaf ieder device toegang te hebben tot alle apps en bestanden. Daarmee maak je een einde aan inefficiënte workarounds en andere frustraties. Je collega’s werken gemakkelijker en daardoor prettiger, en dat zie je terug in de productiviteit én het werkplezier.

Reden 2: Je bespaart veel tijd op beheer
Technisch beheer kost jouw IT-afdeling veel tijd. Met Portall komt daar een einde aan. Hiermee nemen wij het beheer van je cloudwerkplekken voor je over. Je IT-beheerder kan zich daardoor richten op zaken die veel meer waarde toevoegen, zoals de strategische rol van IT binnen je organisatie.

Reden 3: Jouw data is altijd professioneel beveiligd
Het is een onderwerp waar menig IT-beheerder slapeloze nachten van krijgt: security. Onmisbaar, maar tijdrovend en complex om zelf in te richten.

In Portall is de beveiliging afgestemd op de apps en apparaten die gebruikt worden. Daarnaast wordt rekening gehouden met je locatie, het netwerk en het gebruik door je collega’s. Je beveiliging sluit daardoor altijd aan bij jouw eisen en wensen, en die van internationale richtlijnen. Dat is toch weer een hele zorg minder.

Reden 4: Geen financiële verrassingen
Kies je voor de cloudwerkplek, dan kom je niet voor onaangename verrassingen te staan als het op kosten aankomt. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand, per gebruiker.

Voor wie biedt Portall uitkomst?

Overstappen naar de cloudwerkplek is geen project waar alleen jouw IT-afdeling blij van wordt. Het biedt voordeel voor iedereen in de organisatie. Je collega’s zijn niet gebonden aan de vaste werkplek. Daardoor kan er een betere werk-privébalans worden gecreëerd, door bijvoorbeeld vaker thuis te werken. Dat zorgt op zijn beurt voor minder stress en meer werkplezier. En dat betaalt zich al snel uit in een toegenomen productiviteit per collega.

Ook je IT-beheerder profiteert van de cloudwerkplek. Doordat wij het beheer van hem overnemen, bespaart hij of zij veel tijd en moeite. De beheerder hoeft zich niet langer bezig te houden met het beheren van individuele endpoints, een proces dat niet alleen inefficiënt en tijdrovend maar ook foutgevoeliger is. In plaats daarvan kan deze zich richten op het aanbrengen van innovatie op IT-gebied, zodat jouw organisatie voorop blijft lopen.

Een administratief voordeel van de cloudwerkplek zijn de voorspelbare kosten. Een pay-per-user-model maakt de kosten inzichtelijker. Grote investeringen in softwarepakketten en onderhoud aan eigen servers komen te vervallen. In plaats daarvan kun je de maandelijkse tarieven onder operationele kosten plaatsen. Dat zorgt voor een gunstigere financiële balans. De verschuiving van investeringen naar lopende kosten biedt eveneens extra ademruimte voor IT-innovatie.

De verschillen tussen de cloudwerkplek en traditionele oplossingen

Wat zijn eigenlijk de belangrijkste verschillen tussen een cloudwerkplek en de traditionele (lokale) werkplek?

Wat heb je nodig voor een cloudwerkplek?

Grote kans dat je nu al Microsoft-programma’s gebruikt en Windows als basisomgeving hebt draaien. Dat is al een goed vertrekpunt en maakt de overstap een stuk makkelijker, voor IT én gebruiker. Maar hoe zit het met je hardware, datacenter en connectiviteit? Natuurlijk vertellen we je daar graag meer over. Op maat, persoonlijk en met de blik op de toekomst. En als de overstap toch complex lijkt, hebben we altijd een adoptieprogramma op maat voor jouw organisatie, zodat de transitie optimaal verloopt.

Download de whitepaper

Klinken de voordelen van een cloudwerkplek je als muziek in de oren? Zoek je beter beheergemak of een financieel aantrekkelijker model? Download de whitepaper over Portall. Hierin gaan we dieper in op de werking van Portall en bespreken we de diverse licentieopties. Ook delen we een klantcase waarin je ontdekt welke kostenbesparingen je kunt realiseren op je werkplekbeheer.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross