fbpx
<  Terug naar nieuwsoverzicht


03/06/2020

Persoonlijker thuiswerken: zo doe je dat

Komen de muren tijdens het thuiswerken ook weleens op je af? Thuiswerken zonder collega’s is misschien lekker rustig, maar niet bepaald gezellig. Gelukkig zijn er veel manieren om ook op afstand het sociale contact te behouden. Persoonlijker thuiswerken? We delen graag een aantal voorbeelden met je en hoe ze jouw contact met je collega’s ook in deze tijden versterken. 

 • Kies vaker voor videobellen 

  Wist je dat spraak maar een klein onderdeel is van communicatie? Het overgrote deel bestaat uit lichaamstaal. Onbewust heeft dat een groot psychologisch effect op sociale interactie. Bel daarom eens via video, in plaats van alleen spraak. Je kunt de ander zien en pikt zo veel meer signalen op. Op die manier communiceer je makkelijker, sneller en vooral een stuk efficiënter. En, ook niet onbelangrijk, visueel contact helpt gevoelens van eenzaamheid tegen te gaan.

 • Plan een workout in met je collega

  Misschien heb je het zelf al gemerkt: thuis beweeg je al snel een stuk minder dan op kantoor. Da’s natuurlijk niet heel gezond. Voorkom dat je vergroeid met je bureaustoel en plan eens een workoutsessie in met je collega’s. Dat kan op allerlei manieren: push-upsrek-en-strek-oefeningen Noem maar op. Dus laat jullie creativiteit de vrije loop. Zo houd je toch je conditie een beetje op peil.

 • Organiseer een digitale vrijmibo

  De vrijdagmiddagborrel is binnen veel bedrijven heilig; het versterkt het groepsgevoel en is daarmee een ideale manier om de werkweek af te sluiten. Dat kan ook heel makkelijk op afstand. Zo kun je via Microsoft Teams in split-screen borrelen met je collega’s. Binnen een paar klikken plan je een tijdstip in, en deel je de login. Een lekker hapje en drankje erbij, en klaar is Kees.

 • Speel kantoorgeluid op de achtergrond 

  Ben je de stilte thuis beu en mis je die typische kantoorgeluiden? Zelfs daar is tegenwoordig een oplossing voor. Eerder deelden we al de tip van MyNoise, de site waar je kantoorgeluiden kunt streamen. Zo lijkt het alsof je op kantoor werkt. Je kunt zelfs het volume van individuele geluiden aanpassenLiever het geluid van kletsende collega’s om je heen? Schuif het desbetreffende schuifje omhoog. Een slimme oplossing voor als je lekkerder werkt met geluid om je heen.

 • Spreek af op een flexplek 

  Ben je echt even helemaal klaar met thuiswerken, maar is het lastig om anderhalve meter afstand te bewaren op kantoor? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om eens af te spreken op een flexplek. We hebben weer wat meer bewegingsvrijheid, dus met een beetje voorzichtigheid kan dat prima. Een verandering van decor houdt je fris en lost de sleur van thuiswerken zonder collega’s op.  

WilroffReitsma maakt persoonlijker thuiswerken mogelijk 

Wij zorgen ervoor dat je thuis net zo prettig kunt samenwerken als op kantoor (Lees ook: optimaal digitaal samenwerken). Dat doen we met maatwerkoplossingen die je collega’s en werkwijze centraal stellen. Je bent verzekerd van persoonlijk advies, waardoor je direct de juiste keuze maakt. Zo tillen we samen jouw dienstverlening naar een hoger niveau! 


Werken in de cloud?

Ontdek Portall!

Veilig en snel werken in de cloud, altijd en overal zonder compromis.

Download de gratis whitepaper en ontdek hoe de Portall cloud werkplek uw organisatie sneller, eenvoudiger en veiliger laat werken.

GRATIS DOWNLOADEN