fbpx
<  Terug naar nieuwsoverzicht


29/04/2020

Overstappen naar Microsoft 365

Migreren naar office 365; het klinkt als een complexe taak die veel tijd in beslag neemt. Daar zitten organisaties niet op te wachten, omdat er gewoon werk te doen is. Niets is echter minder waar; overstappen naar Microsoft 365 is eenvoudiger dan je denkt! Hoe? Ontdek het in acht stappen. 

 1. Kies het juiste pakket
  Het belangrijkste is dat je eerst een Microsoft pakket met Office 365 kiest dat voldoet aan de wensen en eisen van jouw organisatie. Er is enorm veel mogelijk en de licentiemodellen lopen erg uiteen. WilroffReitsma kan je daarom hierin optimaal adviseren, zodat je altijd de juiste functionaliteiten tot jouw beschikking hebt.
 2. Bestel het juiste Microsoft 365 pakket
  Heb je de juiste keuze gemaakt? Dan kunnen we overgaan tot het concreet maken van deze keuze. Hierbij bepalen we in samenspraak de looptijd, het aantal gebruikers en de vereiste applicaties. Dit kan je uiteraard later nog aanpassen. Vervolgens leveren wij binnen no-time jouw pakket op.
 3. Jouw pakket installeren
  Na de oplevering kunnen we aan de slag met de installatie. Tijdens deze installatie begeleiden we jou van A tot Z en installeren we de licenties op jouw apparaten. Aanvullend kunnen we je ook helpen met het koppelen van andere applicaties aan de omgeving. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de overstap.
 4. Migratie
  Is de installatie tot een succesvol einde gebracht? Dan kan je alle applicaties van jouw Microsoft 365 dienst gaan gebruiken. Het enige dat nog ontbreekt, zijn je oude mails, agenda en contactpersonen. Natuurlijk migreren wij deze voor je mee, zodat je geen kostbare data verliest bij de stap naar een nieuwe oplossing.Overstappen naar microsoft 365
 5. De overstap inplannen
  De volgende stap is het inplannen van de overstap. De migratie naar een nieuwe oplossing vergt namelijk aandacht en een adequate voorbereiding. Zo zorgen we er samen voor dat alles zo optimaal mogelijk verloopt. WilroffReitsma analyseert de grootte van de huidige mailboxen en de hoeveelheid data, zodat we een scherp beeld hebben van de omvang en impact.Ben je een complete werkdag kwijt aan de overstap? Het antwoord is: nee. We plannen namelijk de migratie samen met jou in op het moment dat het jou schikt. Hierdoor zorgen we ervoor dat de impact geminimaliseerd en de bedrijfscontinuïteit geborgd worden. Hierdoor ondervindt je geen hinder tijdens jouw werk.
 6. Overstappen naar Microsoft 365
  De dag van de migratie is aangebroken. Je huidige mailboxen worden aangemaakt in de nieuwe Microsoft 365 omgeving. Vervolgens zorgen we ervoor dat alle gegevens voor, tijdens en na de migratie gesynchroniseerd en gecheckt worden. Zo verlies je zeker geen kostbare informatie.
 7. De migratie is geslaagd
  De migratie is succesvol doorgevoerd. Je bent klaar om te werken in de cloud met alle voordelen van Microsoft 365. Wil je daar meer over weten? Lees dan “Zeven zakelijke voordelen van Microsoft 365.
 8. Gebruik van de oplossing
  Je kunt nog zo’n slimme geïntegreerde, alles-in-één IT-oplossing als Microsoft 365 hebben; als je niet weet hoe je het kunt gebruiken, is de beoogde efficiëntie ver te zoeken. De zogeheten adoptie is van groot belang voor het slagen van jouw IT-project. En daar helpen wij je ook van A tot Z in, zodat de nieuwe oplossing optimaal wordt gebruikt door iedere collega. Lees in dit artikel hoe wij dit adoptieproject vormgeven.