fbpx
<  Terug naar nieuwsoverzicht


11/05/2020

Bereikbaarheid thuiswerken: op deze manieren ben je net zo bereikbaar als op kantoor

Bereikbaarheid thuiswerken is in deze tijd nog belangrijker geworden. Bij het thuiswerken wil je optimaal bereikbaar zijn voor klanten en collega’s. Lastig? Niet met de diverse digitale communicatieoplossingen die tegenwoordig beschikbaar zijn. Maar er zijn meer manieren om je bereikbaarheid thuis te optimaliseren. We lichten een aantal populaire zakelijke oplossingen voor je uit, en de voordelen die ze bieden voor jouw dienstverlening. 

 • VaMo: vaste en mobiele telefonie komen samen
  Vast-mobielintegratie (VaMo) is een van de eenvoudigste manieren om je bereikbaarheid te verbeterenVia een app ben je zowel op je vaste als mobiele telefoon bereikbaar op één vast zakelijk nummer. Oproepen op je vaste lijn komen ook binnen op je mobiel, waardoor je nooit meer een oproep hoeft te missen. Da’s Dat is natuurlijk handig, want zkun je je klanten en collega’s nog sneller ondersteunen. VaMo is onder andere beschikbaar als onderdeel van KPN EEN. 
   
 • Unified Communications: communiceer zoals jij dat wilt 
  Met Unified Communications kun je vanuit één interface bellen, chatten, videovergaderen en bestanden delen. Ook heb je inzicht in de bereikbaarheid van collega’s. Is een collega even niet beschikbaar, dan stuur je hem even een chatbericht of mailtjeJe boodschap komt gewoon aan, en het aantal onnodige contactmomenten wordt verminderd. Zo communiceer je veel efficiënter, en dat komt je dienstverlening ten goedeGoede voorbeelden van zo’n dergelijke oplossingen is zijn Vodafone One Net en KPN EEN
   
 • Microsoft Teams: eenvoudig samenwerken op afstand 
  Ook bij samenwerkingsverbanden op afstand is een goede bereikbaarheid essentieel. Denk hierbij aan het toegang hebben tot apps en bestanden die de samenwerking ondersteunen. Microsoft Teams maakt dit extra makkelijkVia een gedeelde werkomgeving in de cloud kan iedereen bestanden uploaden en delen, chatten en videovergaderen. Dat is natuurlijk een enorm efficiënte manier van samenwerken. Het verhoogt de productiviteit en versterkt je dienstverlening nog verder. Microsoft Teams is onderdeel van de cloudoplossing Microsoft 365. 

bereikbaarheid thuiswerken

Goede afspraken versterken dbereikbaarheid

Naast de juiste technische oplossingen dragen ook afspraken bij aan een goede bereikbaarheid. Thuiswerkers vallen immers buiten het directe toezicht van de organisatie. Dat kan het weleens lastig maken om de vinger aan de pols te houden. Ga daarom het gesprek met collega’s aan om verwachtingen uit te spreken. Denk aan afspraken rondom werkuren, contactmomenten en output. Zo weet iedereen waar hij aan toe is en blijft je dienstverlening van een hoog niveau. Wel zo fijn!   

Hoe bereikbaar zijn jouw collegadie thuiswerken?

Merk je dat de bereikbaarheid van je thuiswerkende collega’s wel wat beter kan? Dat regelen wij graag voor je, zonder dat jij daar zelf omkijken naar hebt. Dat doen we via persoonlijk advies en oplossingen op maat. Zo ben je in één keer helemaal klaar en werk je nog effectiever vanuit huis. Lees ook ons artikel over efficiënt videovergaderen.