fbpx
Moderne werkplek

Zoek je een cloud oplossing? Dit zijn de beste opties

Onlangs gingen we dieper in op wat de cloud nu precies is, en wat de voordelen ervan zijn. Wellicht ben je nu op zoek naar de ideale cloud oplossing voor je collega’s. Het aanbod is echter groot, en je wilt natuurlijk wel meteen de juiste keuze maken. Daarom delen we graag de meest populairste zakelijke cloud oplossingen met je en de meerwaarde ervan voor jouw organisatie.

Bezint eer ge begint

Voordat je de keuze maakt is het goed om jezelf een aantal vragen te stellen. Wat wil ik bereiken met de overstap? Waar moet de cloudwerkplek minimaal aan voldoen? Wat zijn mijn wensen rondom beheer, support en security? Welke wensen hebben mijn collega’s waar het gaat om de werkplekinvulling? De antwoorden op deze vragen helpen je het kaf van het koren te scheiden. En WilroffReitsma helpt je om een keuze te maken.

Microsoft 365 Business

Met Microsoft 365 Business haal je de meest complete cloudwerkplek in huis. Met app-versies van Office-programma’s als Word, Excel, PowerPoint en Outlook werk je productief vanaf ieder device. Microsoft Teams biedt een gebruiksvriendelijke samenwerkingsomgeving waarin collega’s bestanden kunnen uploaden, bewerken en delen. Ook videobellen en chatten is onderdeel van deze populaire tool. Het ruime aanbod aan beheer- en securityfeatures maakt het makkelijk werkplekken up-to-date te houden. Het maakt van Microsoft 365 de meest complete oplossing voor bedrijven die productief en veilig vanaf iedere locatie willen samenwerken.

WilroffReitsma Portall

Ook onze eigen cloudwerkplekdienst Portall is ontwikkeld rondom Microsoft 365 Business. Aanvullend profiteer je van extra diensten zoals cloudprinten en een eigen intranetpagina. Bovendien nemen wij je alle beheerwerkzaamheden uit handen nemen, én richten we jouw werkplekken op maat in. We monitoren, configureren en updaten alle apps, security en andere zaken voor je. Ideaal, want zo werken jullie pas echt lekker door. De dienst is bovendien eenvoudig schaalbaar. Het aantal werkplekken sluit dus altijd aan bij je behoefte. Portall is dan ook een ideale keuze als je een complete werkplek zoekt, maar geen trek hebt in werkplekbeheer en -onderhoud.

Google G Suite

Met G Suite biedt Google een cloudomgeving die met name gericht is op online samenwerken. Je werkt hier volledig met diensten uit de koker van Google. Binnen G Suite werk je eenvoudig met meerdere personen samen aan bestanden, die je centraal opslaat in Google Drive. Ook heb je inzicht in de agenda’s van je collega’s en kun je chatten en videovergaderen. Via de beheerconsole stel je de juiste security in, zodat je bestanden niet zomaar op straat komen te liggen. G Suite biedt hiermee vergelijkbare functionaliteiten op een aantal applicaties als Microsoft 365 en Portall, maar is niet zo uitgebreid als deze cloudwerkplekken.

Zoho Office Suite

Ook Zoho Office Suite is een all-in-one-dienst voor de cloudwerkplek, maar dan net even anders dan de rest. De oplossing richt zich niet zozeer op de individuele cloudwerkplek, maar op specifieke afdelingen binnen de organisatie. Neem de afdeling sales, waarvoor de suite onder andere een mobiele CRM-app biedt die kan worden geïntegreerd met hosted telefonie. Kijken we naar het aanbod voor marketing, dan zien we onder andere features voor het bouwen van websites en e-mailmarketing. Daarnaast zijn er diverse productiviteits- en samenwerkingstools voor individuele werknemers. Ook voor Zoho geldt echter dat deze niet dezelfde uitgebreide functionaliteiten aanbieden als Microsoft 365 en Portall dat doen.

Ruime keuze uit online samenwerkingstools

Naast Microsoft Teams zijn er nog vele andere tools waarmee je op afstand kunt vergaderen. Dit zijn echter oplossingen die enkel focussen op samenwerking en niet op een volledige suite aan essentiële applicaties om het werk simpeler en prettiger te maken. We lichten ze toch graag even kort voor je uit:

Cisco WebEx

Op het gebied van videovergaderen en webinars is Cisco WebEx al jaren een populaire tool. Deze gebruiksvriendelijke app maakt online samenwerken erg overzichtelijk. Je kunt eenvoudig met een groot aantal personen tegelijk videovergaderen op afstand, waarbij je je scherm kunt delen en gesprekken opnemen. Ook WebEx kan worden geïntegreerd met andere zakelijke apps, zoals Microsoft 365 en Salesforce.

Zoom

Ook Zoom is een samenwerkingstool met veel interessante features. Naast videovergaderen, chat en webinars ondersteunt Zoom onder andere cloudtelefonie, het afspelen en opnemen van video tijdens meetings en vele andere opties. Zoom wordt door gebruikers wereldwijd geroemd om zijn betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Een groot nadeel is echter de beveiliging, waarbij bijvoorbeeld de Amerikaanse overheid het gebruik in het educatieve stelsel heeft verboden.

Slack

Slack is een populaire tool voor de zakelijke markt, die vooral wordt ingezet voor interne communicatie.  Via de app kunnen gebruikers en gebruikersgroepen onder andere met elkaar e-mailen, chatten en sms’en. Uniek aan deze dienst is dat berichten en chats eenvoudig doorzoekbaar zijn. Eveneens handig is de integratie met honderden andere apps. Zo kun je de app combineren met tools voor je projectmanagement, CRM en cloudopslag.

Flock

Eén online hub voor je interne samenwerkingen, productiviteit en communicatie; dat is Flock in een notendop. Deze brede integratie van tools maakt van Flock een gecentraliseerde online kantooromgeving die samenwerkingen veel efficiënter en overzichtelijker maakt. Buiten de uitgebreide mogelijkheden biedt Flock ook diverse securitymaatregelen die het platform beveiligd houden tegen online dreigingen.

Dropbox Paper

Als je samenwerkt, is het wel zo handig als er zo min mogelijk versies van documenten in omloop zijn. Dat bereik je met Dropbox Paper. Hiermee kunnen teams documenten uploaden, openen, bewerken en weer delen. Erg efficiënt, want iedereen werkt daardoor altijd aan hetzelfde document. Je loopt daardoor een stuk minder risico dat je achter de feiten aanloopt, en geeft je samenwerkingen een boost.

Wat is de beste cloudwerkplek en past bij mijn organisatie?

Laten we voorop stellen dat er niet zoiets is als de ‘beste cloudwerkplek.’ De keuze is volledig afhankelijk van de wensen en eisen van jouw organisatie. Microsoft 365 en Portall bieden de meeste apps en functionaliteiten. G Suite, Zoho en de collaboratietools bieden wat minder functionaliteiten en bestaan enkel uit de meest gebruikte applicaties.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van bijvoorbeeld Portall of Microsoft 365 voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. Samen matchen we jouw wensen en eisen met de ideale cloud oplossing en laten we jouw collega’s nog prettiger werken.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01