fbpx
Microsoft

Werk slimmer en productiever met Microsoft 365 Copilot – dé AI-assistent voor bedrijven

Vanaf 1 november 2023 beschikbaar voor enterpriseklanten met een Microsoft 365 E3- of E5-licentie

Stel je voor dat je tijdens je drukke werkdag een persoonlijke assistent hebt die altijd klaarstaat om je te helpen bij al je taken. Dat is precies wat Microsoft 365 Copilot doet voor ondernemingen. Copilot is namelijk dé nieuwe AI-assistent die jou helpt om meer te doen in minder tijd (en met minder moeite). Het maakt content op basis van Artificial Intelligence (AI). En is vanaf 1 november beschikbaar in Nederland voor geselecteerde enterpriseklanten met een E3- of E5 licentie. Voor het mkb wordt Copilot pas in april 2024 verwacht.

We moeten dus nog even wachten totdat iedereen met een Microsoft 365-licentie gebruik kan maken van deze AI-tool. Toch al benieuwd wat Microsoft Copilot is, hoe het werkt en hoe je jouw organisatie voorbereidt op deze revolutionaire technologie? Collega Frank Schuurman deelt in deze blog alvast alle ins & outs.

Wat is Microsoft 365 Copilot?

Microsoft Copilot is een AI-assistent, vergelijkbaar met ChatGPT. Het werkt met dezelfde technologie, alleen dan geïntegreerd in je Microsoft 365-omgeving. Dat maakt deze assistent nog krachtiger. Het is namelijk niet zomaar een tekstgenerator. Het is een slimme assistent die leert van jouw werk, documenten en relaties in Microsoft 365.

Het bijzondere aan Copilot is dat het niet alleen gebruikmaakt van de kracht van AI-technologie en grote taalmodellen (LLMs). Maar ook van jouw eigen gegevens in de Microsoft Graph en de Microsoft 365-apps. Van de gegevens in je agenda en e-mails in Outlook, tot chats in Teams, documenten in Word, Excel en PowerPoint en notities van vergaderingen in OneNote. Hierdoor kan de tool slimmer en gerichter werken, omdat het de context van jouw werk begrijpt.

Hoe werkt Copilot?

Plus een aantal voorbeelden van hoe je het toepast in je Office-apps

Copilot creëert dus content op basis van AI (Artificial Intelligence) en combineert daarvoor je gegevens uit je Office 365-apps.

Zo kan Copilot bijvoorbeeld op basis van de gegevens uit een spreadsheet en vergaderingsnotulen voor jou een projectvoorstel schrijven. Met dit door AI gemaakte voorstel heb je binnen enkele minuten een concept om verder uit te werken. Het bespaart je dus veel tijd en geeft je misschien inzichten die je zelf nooit bedacht had.

Klaar voor de start? Go!

Je activeert de AI-assistent door op het Copilot-pictogram te klikken. Of door een sneltoets te gebruiken. Vervolgens vertel je Copilot wat je wil doen. Vragen die je in Copilot kunt stellen:

Copilot probeert vervolgens je instructie uit te voeren. Door tekst te genereren of te bewerken, informatie op te halen of acties uit te voeren in de betreffende app. Je kunt de resultaten bekijken en aanpassen, voordat je ze accepteert of afwijst. Daarnaast kan je ook nog feedback geven aan Copilot om het te helpen verbeteren.

En wist je dat Copilot ook proactief suggesties geeft op basis van je werkstroom en context? Denk bijvoorbeeld aan: “Je hebt een vergadering met Marjan over het project X. Wil je de laatste versie van het projectplan bekijken?” Je kunt deze suggesties accepteren of negeren. Afhankelijk van je behoeften en voorkeuren.

De kosten

Het gebruik van Microsoft Copilot wordt niet gratis. Het gaat waarschijnlijk $30 per gebruiker per maand kosten voor bedrijven met een Microsoft 365 E3-, E5-, Business Standard- of Business Premium-licentie. Daar tegenover staat wel dat het gebruik van Copilot je productiviteit verhoogt en tijdsbesparing oplevert. En dat is natuurlijk ook geld waard.

Je kunt beter praten met WilroffReitsma

Is productiever en efficiënter werken jou $30 extra per maand, per persoon waard?

Start dan nu alvast met de voorbereiding, om jouw organisatie (en medewerkers) klaar te stomen voor Microsoft Copilot!

Kan je daar wel wat hulp bij gebruiken, bijvoorbeeld in de vorm van een training? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Ik wil meer weten over de mogelijkheden van Copilot!

Zo bereid je jouw organisatie (en medewerkers) voor op Microsoft Copilot

Copilot is een krachtige technologie die veel voordelen kan bieden voor je organisatie. Het helpt je om tijd te besparen, fouten te verminderen, samenwerking te verbeteren en innovatie te stimuleren. Maar om het meeste uit Copilot te halen, moet je je organisatie goed voorbereiden op de implementatie en het gebruik ervan. Het vraagt namelijk om een nieuwe manier van werken, denken en leren voor je medewerkers.

Hoe je dat doet? Bied bijvoorbeeld training en ondersteuning aan. Waarin je medewerkers leren hoe ze de juiste ‘prompts’ schrijven en ze de voordelen (en risico’s) ontdekken van AI. Heb je zelf de kennis niet in huis en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact op met jouw consultant van WilroffReitsma. Wij helpen je graag verder!

Maak je klaar voor de toekomst -met AI- met Microsoft 365 & WilroffReitsma

Microsoft 365 Copilot zit momenteel nog in de testfase en is per 1 november, op basis van loting, beschikbaar voor geselecteerde bedrijven met een Enterprise-licentie. Als deze tool voor jouw onderneming beschikbaar is, laten we dit uiteraard meteen weten.

Heb je hulp nodig bij het voorbereiden van je organisatie op Microsoft 365 Copilot? Of ben je benieuwd welke tools van Microsoft jou nog meer kunnen ondersteunen bij het makkelijker, sneller en vooral beter maken van je werk? Neem dan gerust contact met ons op, via het contactformulier, om vrijblijvend kennis te maken.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01