fbpx
Nieuws

IT adoptie is het sleutelwoord voor succes

It’s all about IT adoptie! Je kunt nog zo’n slimme geïntegreerde, alles-in-één IT-oplossing hebben; als je collega’s niet weten hoe ze hem kunnen gebruiken, is de beoogde efficiëntie ver te zoeken. De zogeheten it adoptie is van groot belang voor het slagen van jouw IT-project. Pre-sales Consultant Roy van Leeuwen legt je uit hoe wij je adoptie laten slagen. 

1. Een communicatieplan voor het hele traject

Om te beginnen stellen we een duidelijke planning op over de verschillende communicatiemomenten. Hierbij zorgen we ervoor dat duidelijk is wie het aanspreekpunt is en wie de eventuele kartrekkers zijn per afdeling. De overstap naar een nieuwe communicatieoplossing is niet niks en de ene collega gaat makkelijker met verandering om dan de andere. Het is daarom belangrijk om gedurende het hele traject te communiceren over het waarom, hoe, de voortgang, etc. Zo blijft iedereen betrokken bij het proces.  

2. IT adoptie? Altijd een inventarisatie vooraf

Een succesvolle it adoptie begint al ver voor de implementatie van een nieuwe IT-oplossing. Tijdens het inventariseren van de behoeften betrek je namelijk al verschillende collega’s waarbij elk type gebruiker en elke afdeling worden vertegenwoordigdVraag ze naar hun ervaringen van de bestaande IT-oplossing en vooral naar hun wensen en verwachtingen met betrekking tot een nieuwe oplossing. Misschien zijn jouw bedrijfsdoelstellingen wel veranderd en zijn er nieuwe functionaliteiten nodig.

3. De oplossing met een aantal gebruikers bespreken

Aan de hand van de gebruikerswensen en -behoeften, maar ook zeker de technische en financiële mogelijkheden, bepalen we samen welke oplossing de meest geschikte is. Misschien komt daar heel duidelijk één oplossing uit, misschien wel twee. Dit is een mooi moment om de gebruikers een demonstratie van deze oplossingen te geven. Hoe ervaren zij de oplossingen en komt dit overeen met hun wensen en verwachtingen?

4. Implementeren op het juiste moment

Zijn de eventuele op- of aanmerkingen van de gebruikers meegenomen? Dan kunnen we de implementatie gaan starten. Hierbij houden we qua planning zoveel mogelijk rekening met de werkzaamheden van iedereenElk bedrijf en elke afdeling kent zo zijn piekperiodesIn overleg kiezen we het best passende moment waarbij we de continuïteit van je dienstverlening prioriteit geven

5. Van evalueren kun je leren

Is de implementatie afgerond en gebruikt iedereen de oplossing? Dan is het goed om te evalueren. Als je de oplossing in gebruik neemt, merk je namelijpas echt wat de specifieke voordelen zijn voor je werkzaamhedenWerkt de oplossing wat anders dan verwacht? Mis je bepaalde functionaliteiten? Dan gaan we er samen voor zorgen dat de oplossing nóg beter aansluit. 

Ook na een wat langere tijd is het goed om IT-oplossingen te blijven evalueren. Op den duur veranderen collega’s, werkprocessen en ook zeker technologie. Zo blijf je profiteren van de beste IT-oplossingen, nu én in de toekomst.  

Wil je weten hoe we jullie it-adoptie van een (nieuwe) oplossing kunnen laten slagen? Neem dan contact op met Roy of een van zijn collega’s. We adviseren je graag! 

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01