fbpx
Nieuws

ISDN stopt; heb jij je alternatief al gekozen?

KPN stopt per 1 september 2019 met de ondersteuning van ISDN 1/2. Aan alles komt een einde, maar laten we het positiever stellen: voor alles is er een begin! Want de alternatieven brengen eigenlijk alleen maar voordelen. Juraj Kordic, Pre-Sales Manager bij WilroffReitsma, vertelt hierover.

Hoe ISDN uitkomst bracht

“In 1996 introduceerde het toenmalige PTT Telecom (huidige KPN) ISDN voor het bedrijfsleven en particulieren. Wellicht kent u nog de reclames van Rijk de Gooier en Maarten Spanjer. Met ISDN was het mogelijk om de telefoonlijn voor meerdere nummers én internet tegelijkertijd te gebruiken. Een uitkomst voor velen; internet werd namelijk zakelijk ook steeds meer gebruikt.”

Bellen en internet belangrijker dan ooit

In de ruim twintig jaar tijd na de introductie van ISDN is er veel veranderd. Juraj: “Tegenwoordig kan er eigenlijk geen bedrijf meer zonder internet. De functie van de traditionele telefoonlijn is uitgebreid doordat het internet er over loopt. En natuurlijk hebben kabelinternet en glasvezel hun intrede gedaan. Alles is digitaal geworden, ook de vaste telefonie. Dat vraagt om nieuwe verbindingen en oplossingen die hierbij passen.”

Hét alternatief voor ISDN: IP-telefonie

“We kunnen kort zijn over het alternatief voor PSTN-telefonie en ISDN; IP-telefonie heeft de toekomst. Deze digitale vorm van telefonie heeft allerlei voordelen. Denk daarbij aan:

Geen reden om te wachten

“Terug naar ISDN of PSTN-telefonie. Heel eenvoudig gesteld: gebruik je deze nog? Dan heb je nog minder dan een jaar tijd om over te stappen naar IP-telefonie. Dit lijkt nog ver weg, maar implementatietrajecten zijn doorgaans niet in twee werkdagen afgerond. En waarom zou je wachten als er zo veel voordelen zijn? Neem contact met mij op via juraj.kordic@wilroffreitsma.nl of met een van mijn collega’s. We vertellen er graag meer over.”

Video ISDN:


WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01