fbpx
Nieuws

Duurzame IT: wat is het en wat levert het op?

Duurzaamheid speelt zakelijk een steeds belangrijkere rol. Vanuit de maatschappij klinken steeds vaker signalen om bedrijfsprocessen groener in te richten. Misschien herken je deze trend wel, en wil je er graag een steentje aan bijdragen. Moeilijk? Welnee, je bereikt het al snel met duurzame IT. We vertellen je graag wat dat precies is en wat de voordelen zijn die het je oplevert.  

Allereerst: wat is duurzame IT?

Heel plat gezegd is duurzame IT de verzamelnaam voor producten en processen die de milieubelasting terugbrengen. Voorbeelden zijn energiezuinigheid, het verlengen van de levensduur van IT, mobiel werken en dienstverlening op afstand. Zaken die niet alleen goed voor het milieu zijn, maar ook voor je portemonneeEen aantal interessante tips:  

Duurzaamheid als zakelijke pré

Door de maatschappelijke focus is duurzaamheid steeds vaker een zakelijke prée. Klanten willen zich immers graag identificeren met een bedrijf dat zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemtHet maakt duurzaamheid commercieel interessant; door aan te tonen dat je hier actief mee bezig bent, kun je al snel je bedrijfsimago versterken. En dat is natuurlijk goed voor je sales en marktpositie.     

Aantoonbaar groen bezig

Oké Je hebt je IT zo duurzaam mogelijk ingericht. Een goede zaak, maar hoe toon je dit nu concreet aan? Dat kun je doen door je IT-omgeving te toetsen aan ISO 26001, de internationale ISO-norm voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Hierbij wordt je IT-omgeving door een bevoegde organisatie getoetst aan internationale ISO-standaarden. Voldoet je IT aan de richtlijnen, dan ontvang je je ISO-certificaat; overtuigend bewijs van een groene onderneming. 

Meer informatie

Ben je overtuigd geraakt van de voordelen van duurzame IT en wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze specialisten. Samen kijken we naar nieuwe manieren om jouw organisatie groener te laten werken. Zo lever je een mooie bijdrage aan een gezondere omgeving voor mens en dier én bespaar je mooi op je operationele kosten.  Lees ook: Zes tips om je kantoor duurzamer te maken

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01