fbpx
Nieuws

De toekomst met 5G is veelbelovend

Hoe zou je het vinden als je van een enkelbaans 80 km-weg naar een tienbaans snelweg gaat? Dat is als het ware hoe je 4G met 5G kunt vergelijken. Misschien voelt 5G nog een beetje als een ver-van-je-bedshow, maar de ontwikkelingen zijn in volle gang en het komt sneller dichterbij dan je wellicht denkt. Een korte update van wat 5G is, wat de zakelijke voordelen zijn en wanneer je er iets van gaat merken.

Wat is 5G?

5G is de opvolger van 4G. Dat is natuurlijk geen grote verrassing. Maar deze nieuwe draadloze technologie is zo veel meer dan een eenvoudige upgrade. Dit netwerk biedt straks veel hogere snelheden en een betere dekking, en van vertraging op het netwerk merk je vrijwel niets meer. Waar je nu af en toe met 4G mogelijk mindere dekking en vertragingen ervaart op bepaalde plaatsen, zal dat met 5G verleden tijd zijn. Maar met name de verminderde vertraging (latency) op het netwerk brengt een nieuw scala aan mogelijkheden met zich mee

De zakelijke voordelen van 5G

Af en toe werd 4G al wel gebruikt om ook via laptops overal te internetten. Met 5G ben je nog minder afhankelijk van wifi onderweg of op locaties. Toch zullen de grote veranderingen zitten in nieuwe toepassingen, met name op het gebied van het Internet of Things. Zelfrijdende auto’s, smart shipping en drones zijn allemaal afhankelijk van betrouwbare en snelle mobiele telecommunicatie. Of wat dacht je van een chirurg die een operatie op afstand uitvoert via een operatierobot? Dergelijke toepassingen zijn alleen mogelijk met minimale vertraging tussen locatie A en locatie B. En dat is een van de voornaamste eigenschappen van van dit netwerk.

Volop in ontwikkeling

De toepassingen zijn dus veelbelovend, maar hoe ver weg is deze nieuwe wereld met 5G? Wereldwijd wordt nu al gewerkt aan het ontwikkelen van 5G-applicaties en het bouwen van bijbehorende netwerken. Het ontwikkelen van deze toepassingen en het bouwen van een dit netwerk kost echter veel geld en tijd. Diverse operators in Nederland zijn al druk bezig hiermee. Zo ook Vodafone, dat meewerkt aan het ‘5Groningen’-initiatief en bezig is om van Eindhoven het eerste echte ‘5G-field lab’ in Nederland te maken. Mogelijk verschijnen in 2020 de eerste 5G- netwerken en devices. Maar een volledig landelijk 5G-netwerk zal waarschijnlijk langer op zich laten wachten.

Met Vodafone klaar voor de toekomst

Vodafone biedt in samenwerking met Ziggo niet alleen razendsnel mobiel internet. Ook vast internet van VodafoneZiggo is razendsnel en stabiel. Dit verloopt bij VodafoneZiggo via de kabel, en die technologie wordt nog altijd doorontwikkeld. Nieuwe inzichten laten zien dat deze techniek nog altijd niet de grenzen van haar mogelijkheden heeft bereikt. Met het sterke 4G-netwerk en de continue ontwikkelingen richting 5G kies je met VodafoneZiggo een betrouwbare partij voor zowel je draadloze als bekabelde dataverbinding.

De toekomst is veelbelovend

Net als VodafoneZiggo geloven we in de potentie die dit netwerk zal bieden aan bedrijven, consumenten en eigenlijk onze hele maatschappij. We volgen deze ontwikkelingen dan ook op de voet en houden je op de hoogte van de ontwikkelingen en mogelijke toepassingen. Heb je vragen over 5G, 4G of andere (draadloze) verbindingen? Neem dan contact op!

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01