fbpx
Microsoft

Bellen met Microsoft Teams: WilroffReitsma is jouw persoonlijke gids

Bellen met Microsoft Teams: altijd bereikbaar voor collega's en klanten, vanaf elke locatie

Overal werken was nog nooit zo simpel. Nu steeds meer organisaties hun werkplek (gedeeltelijk) verplaatst hebben naar de Cloud, zijn medewerkers mobieler dan ooit. We werken op kantoor, vanuit huis, onderweg of op vakantie. Waardoor veel communicatie met collega’s en klanten ook verplaatst is naar een online omgeving.

Veel organisaties werken hiervoor met Microsoft Teams. Hét platform om beter en efficiënter met elkaar samen te werken. Je kan chatten, vergaderen, bestanden delen en live samenwerken aan documenten met je collega’s.

Maar hoe zit het eigenlijk met je telefonie-omgeving? Kan dat ook geïntegreerd worden in Microsoft Teams? Dus dat je uitbelt met het vaste nummer naar andere telefoonnummers, zoals het vaste nummer van je klant of het 06-nummer van je collega die buiten de deur werkt? Het antwoord is ja. En wel met Bellen met Microsoft Teams. In deze blog vertellen we hoe dit werkt en wat de voordelen zijn van bellen via Microsoft Teams wanneer je remote werkt.

Jouw gids voor dit artikel

  1. Wat is Bellen met Microsoft Teams?
  2. Bellen met Microsoft Teams & Remote werken: dit zijn de voordelen

Bellen met Microsoft Teams: wat is dat?

Bellen met Microsoft Teams is onderdeel van Microsoft Teams. Je maakt jouw (vaste) telefoniecentrale onderdeel van je communicatieoplossing in de Cloud. Eigenlijk breid jij jouw Teams-omgeving uit tot één oplossing voor samenwerken en communicatie. Hierdoor hoef je niet meer te switchen tussen verschillende apps en devices voor samenwerken en voor je telefonie.

In plaats daarvan werk je vanuit één centrale omgeving die op elk device beschikbaar is. Je kunt oproepen naar je (vaste) nummer aannemen in Teams en je kunt hierin ook uitgaand bellen vanaf je vaste nummer. Waar jij ook werkt en vanaf welk device dit ook is, jij bent altijd bereikbaar met een vast nummer. Zo sta jij optimaal in verbinding met je collega’s en klanten.

“Dankzij bellen met Microsoft Teams ben je altijd bereikbaar met een vast nummer. Thuis en onderweg.”

Onze specialisten integreren Bellen met Microsoft gemakkelijk voor jou. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. We denken graag met je mee.

Ik kies voor Bellen met Microsoft Teams

Bellen met Microsoft Teams & Remote werken: dit zijn de voordelen

Voordeel 1: Alle communicatie op één plek

Door te gaan bellen met Microsoft Teams centraliseer je alle communicatie in jouw Microsoft Teams omgeving. Van Outlook, SharePoint en OneDrive tot je telefooncentrale. Chat, videoconferenties en spraakoproepen. Alles komt samen in Teams, waardoor je gemakkelijker kunt samenwerken en informatie delen met je collega’s. Ongeacht waar je werkt. En op welk apparaat.

Groot voordeel? Medewerkers bellen altijd via de bedrijfscentrale. Hierdoor is het niet meer nodig dat medewerkers aparte telefoons hebben voor privé en zakelijk. Of dat er telefoonkosten gedeclareerd moeten worden.

Voordeel 2: Bel met elk apparaat: eenvoudig switchen tussen devices

Microsoft Teams met telefonie-integratie maakt vaste lijnen bereikbaar op alle devices: smartphone, computer en tablet. Of het nu regionale- (033), service- (088), of buitenlandse (+32) zijn. Waar je ook bent, je bent bereikbaar op je vaste- en mobiele nummers van de zaak. Én je switcht ook heel makkelijk tussen deze verschillende devices terwijl je belt.

Voorbeeld: Je begint met bellen in de auto met je carkit. Gearriveerd? Dan bel je verder met je smartphone terwijl je naar kantoor wandelt. Op kantoor zet je het gesprek over naar je laptop. Hier bel je verder met je headset. Zonder dat degene met wie je belt ook maar iets merkt van deze switches tussen de verschillende apparaten. Teams maakt jou flexibel, altijd bereikbaar en werkt op elk device.

Voordeel 3: Bespaar op telefoonkosten én dure hardware

Teams is een softwarematige telefonie-oplossing. De telefooncentrale draait digitaal in de Cloud en je belt volledig digitaal met de Teams-app. Hierdoor heb je in principe geen dure vaste toestellen meer nodig. Daarnaast bespaar je ook op je telefoonkosten. Bellen met je collega’s is gratis, maar ook naar buiten bel je goedkoper dan via de traditionele telefoonlijn. Een aantal kosten waarop je bespaart op een rij:

Voordeel 4: Eenvoudige configuratie: binnen no-time aan de slag met Bellen met Microsoft Teams

Als gebruiker heb je weinig tot geen technische kennis nodig om Bellen met Microsoft Teams te configureren en te gebruiken. Hierdoor kan je snel aan de slag en hoef je geen tijd te investeren in het onder de knie krijgen van een ingewikkeld systeem.

Voordeel 5: Maximaliseer de productiviteit

Wist je dat élke keer dat jij onderbroken wordt van je werk, je meer dan een kwartier (!) nodig hebt om weer volledig in de focusmodus te komen?! Tijd die je niet meer terugkrijgt, en waarin je dus ook minder productief werkt. Of misschien wel helemaal niet hebt kunnen werken. Een telefoontje beantwoorden via de vaste telefoon is zo’n onderbreking. Je moet namelijk schakelen naar een ander device (of applicatie). 

Bellen via Teams maakt het mogelijk om te bellen met collega’s of klanten vanuit je Teams-applicatie. Hierdoor hoef je niet meer over te schakelen naar een ander programma of je vaste telefoon om een telefoongesprek te voeren. Dit bespaart tijd én moeite. En dat komt jouw productiviteit weer ten goede.

Voordeel 6: Werk veilig en up-to-date dankzij automatisch beheer op afstand

Om productief te blijven werken, is up-to-date beveiliging en functionaliteit natuurlijk belangrijk. Ook hierover hoef jij je geen zorgen te maken, wanneer je Bellen met Microsoft Teams afneemt bij WilroffReitsma. Wij verzorgen namelijk het beheer voor je. Op afstand rollen we updates uit, zodat jij altijd over de laatste functionaliteiten beschikt. Jij en je collega’s werken altijd veilig, gemakkelijk en zorgeloos door.

Daarnaast biedt Bellen met Microsoft Teams zelf ook uitgebreide beveiliging- en privacyfuncties aan om ervoor te zorgen dat gevoelige informatie veilig blijft tijdens oproepen en chats.

Meer weten?

Je kunt beter praten met WilroffReitsma

Bellen met Microsoft Teams is een krachtige tool die het makkelijker maakt om op afstand te werken en communiceren, terwijl het ook kosten bespaart en de productiviteit verhoogt.

Ben jij overtuigd van de voordelen van Bellen met Microsoft Teams en wil jij jouw vaste en mobiele telefonie integreren in Microsoft Teams? WilroffReitsma houdt je verbonden en helpt je hier graag bij.

Ik kies voor Bellen met Microsoft Teams
WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl
020 40 777 00

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01