fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Moderne werkplek

Dit moet je weten over het nieuwe werken in coronatijd

Dat 2020 voor ons allemaal anders verloopt, is natuurlijk een understatement. Thuiswerken is door de coronacrisis gemeengoed geworden. En dat niet alleen; veel bedrijven hebben al aangegeven thuiswerken het nieuwe werken is, ook na de crisis. Aan succesvol thuiswerken zijn wel wat voorwaarden verbonden. We delen de vijf belangrijkste aandachtspunten met je.

Check regelmatig je netwerk

Als je manier van werken verandert, dan kan dat gevolgen hebben voor je bedrijfsnetwerk. Meer thuiswerken zorgt voor meer data en kan daardoor leiden tot een hogere netwerkbelasting. Ook moeten collega’s thuis net zo veilig toegang tot het netwerk kunnen hebben als op kantoor. Het is erg verstandig om zaken als snelheid, stabiliteit en security regelmatig even te checken, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Maak het je collega’s makkelijk

Thuiswerken doe je natuurlijk met een moderne werkplek in de cloud. Die moet qua inrichting niet alleen volledig zijn, maar ook eenvoudig in gebruik. Denk aan de juiste hardware, gebruiksvriendelijke apps en eenvoudig toegang kunnen hebben tot het netwerk. Hoe makkelijker dat allemaal gaat, hoe resultaatgerichter je collega’s werken, hoe hoger de productiviteit.

Vereenvoudig je werkplekbeheer 

Werken je collega’s thuis, dan kunnen zij niet zomaar even langs de IT-afdeling voor updates of technische issues. Dat beheer moet daarom zonder beperkingen op afstand uitgevoerd kunnen worden. Dankzij de cloud hoeft dat ook helemaal geen probleem te zijn. Je kunt dat beheer ook uitbesteden, bijvoorbeeld via onze eigen Portall-dienstverlening. Hiermee beschik je over een hypermoderne cloudwerkplek, waarbij alle beheertaken door ons worden verzorgd.

Besteed nóg meer aandacht aan security   

Databeveiliging en privacy lagen ook vóór de coronacrisis al onder een vergrootglas; klanten zijn zich steeds meer bewust van de waarde van hun data en eisen dat deze verantwoord wordt verwerkt. Thuiswerken heeft die focus nog eens vergroot. Ook de thuiswerkplek moet veilig zijn ingericht, zodat het risico op datalekken minimaal is. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan om je collega’s te vragen de beveiliging van hun eigen wifinetwerk na te lopen en te updaten. In de meeste gevallen kan dat eenvoudig worden geregeld via de website van de provider.

Houd je collega’s happy  

IT is natuurlijk maar één kant het verhaal. Je collega’s blijven de belangrijkste schakel. Hun welzijn is essentieel voor de productiviteit. Langdurig thuiswerken kan daar invloed op hebben; te lang werken zonder collega’s om je heen is voor veel mensen geen prettige gedachte. Las dus genoeg contactmomenten in, bijvoorbeeld door videovergaderen via Microsoft Teams. Live afspreken is natuurlijk ook een goed idee, mits dat natuurlijk op een verantwoorde manier gebeurt. Lees hier meer over hoe je thuiswerken een stuk persoonlijker maakt.

Meer weten over het nieuwe werken?

Wil jij ook zoveel mogelijk uit het nieuwe werken halen? Samen met jou zorgen we ervoor dat je cloudwerkplekken altijd optimaal zijn ingericht en up-to-date blijven. We zorgen er daarbij voor dat je zelf zo min mogelijk omkijken hebt naar alle werkzaamheden daaromheen. Je haalt in één keer de juiste oplossing in huis, werkt zonder beperkingen en houdt zo ook in deze tijden je dienstverlening ijzersterk.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross