fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Microsoft

Naar de Cloud migreren in acht stappen

Naar de Cloud migreren; het klinkt als een complexe taak die veel tijd in beslag neemt. Daar zitten organisaties niet op te wachten, omdat er gewoon werk te doen is. Niets is echter minder waar; overstappen naar Microsoft 365 is eenvoudiger dan je denkt! Hoe? Ontdek het in acht stappen.

1.Kies het juiste pakket

Het belangrijkste is dat je eerst een Microsoft pakket met Office 365 kiest dat voldoet aan de wensen en eisen van jouw organisatie. Er is enorm veel mogelijk en de licentiemodellen lopen erg uiteen. WilroffReitsma kan je daarom hierin optimaal adviseren, zodat je altijd de juiste functionaliteiten tot jouw beschikking hebt.

2. Bestel het juiste Microsoft 365 pakket

Heb je de juiste keuze gemaakt? Dan kunnen we overgaan tot het concreet maken van deze keuze. Hierbij bepalen we in samenspraak de looptijd, het aantal gebruikers en de vereiste applicaties. Dit kan je uiteraard later nog aanpassen. Vervolgens leveren wij binnen no-time jouw pakket op.

3. Jouw pakket installeren

Na de oplevering kunnen we aan de slag met de installatie. Tijdens deze installatie begeleiden we jou van A tot Z en installeren we de licenties op jouw apparaten. Aanvullend kunnen we je ook helpen met het koppelen van andere applicaties aan de omgeving. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de overstap.

4. Naar de Cloud migreren

Is de installatie tot een succesvol einde gebracht? Dan kan je alle applicaties van jouw Microsoft 365 dienst gaan gebruiken. Het enige dat nog ontbreekt, zijn je oude mails, agenda en contactpersonen. Natuurlijk migreren wij deze voor je mee, zodat je geen kostbare data verliest bij de stap naar een nieuwe oplossing.

5. De overstap inplannen

De volgende stap is het inplannen van de overstap. Naar de Cloud migreren is een nieuwe oplossing dus vergt meer aandacht en een adequate voorbereiding. Zo zorgen we er samen voor dat alles zo optimaal mogelijk verloopt. WilroffReitsma analyseert de grootte van de huidige mailboxen en de hoeveelheid data, zodat we een scherp beeld hebben van de omvang en impact.Ben je een complete werkdag kwijt aan de overstap? Het antwoord is: nee. We plannen namelijk de migratie samen met jou in op het moment dat het jou schikt. Hierdoor zorgen we ervoor dat de impact geminimaliseerd en de bedrijfscontinuïteit geborgd worden. Hierdoor ondervindt je geen hinder tijdens jouw werk.

6. Overstappen naar Microsoft 365

De dag van de migratie is aangebroken. Je huidige mailboxen worden aangemaakt in de nieuwe Microsoft 365 omgeving. Vervolgens zorgen we ervoor dat alle gegevens voor, tijdens en na de migratie gesynchroniseerd en gecheckt worden. Zo verlies je zeker geen kostbare informatie.

7. De Cloudmigratie is geslaagd

De Cloudmigratie is succesvol doorgevoerd. Je bent klaar om te werken in de cloud met alle voordelen van Microsoft 365. Wil je daar meer over weten? Lees dan “Zeven zakelijke voordelen van Microsoft 365.

8. Gebruik van de oplossing

Je kunt nog zo’n slimme geïntegreerde, alles-in-één IT-oplossing als Microsoft 365 hebben; als je niet weet hoe je het kunt gebruiken, is de beoogde efficiëntie ver te zoeken. De zogeheten adoptie is van groot belang voor het slagen van jouw IT-project. En daar helpen wij je ook van A tot Z in, zodat de nieuwe oplossing optimaal wordt gebruikt door iedere collega. Lees in dit artikel hoe wij dit adoptieproject vormgeven.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross