fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Microsoft

Microsoft Viva is handiger dan je dacht

Heb je berichten in je mailbox voorbij zien komen van Microsoft Viva? Aardige kans dat je deze snel verwijdert, zonder ze echt te lezen. Zonde, want het is de moeite waard om er iets mee te doen, vindt collega Marjolein. Daarom legt ze graag uit wat Microsoft Viva is en wat je kunt doen met de verschillende onderdelen ervan.

Wat is Microsoft Viva?

Microsoft Viva is onderdeel van Microsoft 365 en bestaat uit vier slimme tools – Connections, Topics, Insights en Learning – waarmee je beter verbonden blijft met je organisatie. De tools gebruiken informatie uit diverse Microsoft-diensten om notificaties, updates, tips & trucs en meer met je te delen op het moment dat jij het nodig hebt. Het bevordert zo de samenwerking, je productiviteit en persoonlijk welzijn. Het maakt gebruik van kunstmatige intelligentie, dus je hoeft er zelf vrijwel niets voor te doen.

Viva Connections – een online omgeving om samen te komen

Viva Connections biedt een dashboard vol mogelijkheden om beter in contact te blijven met je collega’s. Het verhoogt de betrokkenheid van medewerkers door het delen van updates over bijvoorbeeld projecten en salesbijeenkomsten, maar ook de komst van nieuwe collega’s en verjaardagen verschijnen als update in een overzichtelijke tijdlijn. Reageer op elkaar en houd zo – ook op afstand – beter contact met elkaar. Daarnaast kun je externe bronnen zoals een nieuwsblog integreren, en bijvoorbeeld artikelen delen waarop collega’s vervolgens kunnen reageren.

Viva Topics – handige informatie precies wanneer je het nodig hebt

Soms is het lastig om een collega-expert te vinden over een specifiek onderwerp, om bepaalde documentatie over een inkoopproces te vinden, of bijvoorbeeld een bedrijfsafkorting te begrijpen. Viva Topics zorgt voor handige informatie op de momenten dat je het nodig hebt. Viva Topics herkent wat je aan het doen bent en wat je mogelijk nodig hebt. Het is te integreren in bijvoorbeeld Microsoft Teams, waar het je in (team)chats dergelijke suggesties doet.

Viva Insights – meer aandacht voor welzijn

Werk kan een flinke mentale belasting voor collega’s zijn. Zeker met het regelmatig thuiswerken is de werk-privébalans soms lastig te bewaken. Microsoft Viva Insights kan helpen met het checken van je mentale gesteldheid om te voorkomen dat een burn-out optreedt. Het kan je bijvoorbeeld aanraden meldingen in Teams uit te schakelen, oefeningen voor ontspanning in te bouwen of tijd te reserveren in je agenda om belangrijke taken uit te voeren, zoals het voorbereiden van een meeting die je zelf hebt georganiseerd. Dit gebeurt met kunstmatige intelligentie op basis van je Microsoft 365-activiteiten, je e-mail, Outlook-agenda en meer. De toepassing is standalone te gebruiken, of geïntegreerd in Microsoft Teams.

Viva Learning – integreer leren in je dagelijkse manier van werken

Met Viva Learning kun je leren en groeien met behulp van handig trainingsmateriaal. Door de integratie met Microsoft Teams wordt leren en ontwikkelen meer en makkelijker onderdeel van je bedrijfscultuur. De content kan uit diverse bronnen worden gehaald. Denk aan Microsoft Learning of LinkedIn Learning, maar ook bedrijfseigen bronnen kunnen worden geïntegreerd met de slimme toepassing. Creëer als gebruiker eventueel je eigen leeromgeving met courses, die je zelf op intuïtieve wijze vindt en toevoegt. Ook kun je trainingen toewijzen aan bepaalde collega’s binnen een team, als je denkt dat deze relevant zijn voor hen.

Probeer het zelf!

Microsoft Viva biedt dus een flinke collectie aan handige tools die wellicht beter van pas komen dan je denkt. Wat voor jou werkt of voor je collega’s kan natuurlijk verschillen van elkaar. Begin vooral, probeer het zelf uit en kijk hoe je het vindt. Wil je meer weten over Microsoft Viva, of over andere Microsoft 365-apps? Neem gerust contact met ons op.

Marjolein Tetteroo-Reman - Marketing & Business Development Manager

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross