fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Microsoft

Microsoft Tech Summit 2018

Op 27 en 28 maart vond de Microsoft Tech Summit plaats in de RAI in Amsterdam. Om op de hoogte te blijven van de actuele (én toekomstige) ontwikkelingen op het gebied van Microsoft 365, Azure, cloud en security, bezocht een afvaardiging van WilroffReitsma deze deep dive. Lees hieronder de bevindingen van Pre-Sales Consultant Roy van Leeuwen.

De Tech Summit is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in enkele grote steden in de wereld. Het is, met ruim honderd keynotes en (break-out)sessies, hét technische event om te bezoeken als engineer, developer en IT professional. Hier leer je alle nieuwigheden op het gebied van Office, Azure, EMS en Microsoft 365.  

Keynotes op Microsoft Tech Summit

De openingslezing werd gegeven door Lori Wright, een goeroe op het gebied van Microsoft Teams en Skype (for Business). Zij ging in op de transformatie van de werkplek en de veranderende eisen en verwachtingen van medewerkers. Dit beantwoordt Microsoft in de vorm van vier pijlers: 

  1. Creativiteit 
  2. Teamwork 
  3. Geïntegreerde eenvoud 
  4. Intelligente security 

De IT professional van tegenwoordig staat in het centrum van de digitale transformatie, die ten grondslag staat aan de vier pijlers. IT professionals vormen, steeds meer, het middelpunt van organisaties. Zij bedenken en coördineren oplossingen die iedere medewerker nodig heeft voor zijn werkzaamheden. Dit heeft een enorme invloed op de manier waarop tools en software ingericht moeten worden. De focus ligt tegenwoordig namelijk op consumptie van applicaties en technologieadoptie. Denk aan de wens om op elk device en op elke locatie en tijd dezelfde user experience te ervaren, of liever gezegd: nieuwe, creatieve user experiences. Maar denk ook aan de vraag naar het slim en strategisch met elkaar kunnen samenwerken, ook al zit jouw sparringpartner aan de andere kant van de wereld. En dit is precies waar Microsoft 365 in voorziet met Windows 10, Office 365 en Enterprise Mobility + Security. Hiermee stel je iedereen eenvoudig in staat slim met een veilige moderne werkplek te werken.  

Samenwerking

De kernapplicatie voor teamwork is Microsoft Teams. Dit is de hub waar alle vormen van intensieve samenwerking in samenkomen. Ook Skype for Business zal hier op korte termijn volledig in geïntegreerd worden. Teams is voor je inner loop, mensen waarmee je regelmatig aan belangrijke projecten samenwerkt. Yammer is daartegenover voor je outer loop, collega’s waarmee je openlijk in je organisatie communiceert. En dan is er uiteraard Outlook, waarmee je gericht gesloten communiceert. In het centrum van deze applicaties staat SharePoint; het platform voor documentopslag en intranet voor je organisatie. Inmiddels is SharePoint bovendien gegroeid met de optie tot het maken van Hub Sites, een samenhangende set van sites (Team Sites en Communication Sites) met dezelfde navigatie, uitstraling en hetzelfde gevoel.  

Azure

Daarnaast hebben we op de Tech Summit een keynote bijgewoond van Tad Brockway, de general manager van Microsoft Azure Storage and Azure Stack . Azure is een uitgebreide set van cloudoplossingen die ontwikkelaars en IT professionals in staat stelt complexe toepassingen te bouwen, implementeren en beheren. Het is de best denkbare en meest betrouwbare cloud service van het moment. Het is niet voor niks dat 90% van de bedrijven uit de Fortune 500 vertrouwt op de Microsoft cloud. Het mooie aan Azure is echter dat het voor iedere oplossing op iedere schaal een uitkomst biedt.
De sessie focuste zich op de nieuwe innovaties van Azure. Hierin stonden vier pijlers centraal: 

  1. Stimuleer productiviteit op IT en development 
  2. De meest consistente hybride cloudoplossing 
  3. Artifcial Intelligence (AI) toepassingen 
  4. Beveiliging en privacy  

Azure biedt een integrale oplossing voor bedrijven om het gehele traject van ontwikkeling van een applicatie tot productie en biedt monitoring op deze gebouwde applicatie. Vanaf het werken vanuit een Code Repository en Visual Studio genereert Microsoft Azure en Microsoft Azure Stack een volledige levenscyclus van je applicatielandschap. Hierdoor is het als onderneming zeer goed mogelijk om op bestaande technologieën verder te ontwikkelen en in spelen op veranderende markttrends. 

Microsoft ontwikkelt met Azure en Azure Stack steeds vaker integraties met Azure Machine Learning. Vandaag verscheen op Tweakers een artikel dat Excel steeds slimmer met AI gaat ontdekken welke data connectors actief zijn om deze direct met de gebruikers aan te bieden.  

Microsoft zet zwaarder in op het vast afnemen van Compute. Hiermee wordt de afnemer om commitment voor 36 maanden gevraagd over welke resources deze gaat afnemen. Microsoft biedt hier kortingen op tot wel 40%. Daarnaast is het in dit licht ook mogelijk met virtualisatie in virtualisatie om een zware machine af te nemen in Azure (met tot 40% korting) en op deze machine virtuele omgevingen te creëren. Hierdoor kan een verdienmodel ontstaan dat een zekerheid geeft op prijsgebied. 

Visie

De visie die Microsoft al met al het hele evenement uitdraagt is dat iedere organisatie en professional in staat moet zijn om het maximale te halen uit de digitale transformatie en uit de nieuwe technologieën die ons werk én leven simpeler maken. Centrale elementen zijn slimme samenwerking, eenvoud, security en ontwikkeling. Dankzij de nieuwe toepassingen binnen Azure en Microsoft 365 kunnen zowel multinationals als de zelfstandige ondernemers slim en productief (samen)werken op een veilige wijze. 

Het leuke aan de Tech Summit is bovendien de Hub: een centrale ontmoetingsplek waar je honderden Microsoft engineers, tech kenners en gelijkgestemden kan ontmoeten en kan sparren over de meest complexe vraagstukken op het gebied van IT. Ook de uiteenlopende keuze in break-out sessies en hands-on labs (actieve testruimtes) voegen iets extra’s toe aan de op maat gemaakte beleving.  

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross