fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Microsoft

Microsoft Teams Rooms Basic & Pro: dit verandert er per 1 juli 2023

Microsoft start op 1 juli met het afdwingen van Teams Rooms Licenties.

Microsoft heeft wijzigingen aangekondigd in de licenties voor Teams Rooms en het gebruik van Teams Room systemen. De belangrijkste wijziging? Per 1 juli 2023 moeten alle Teams Rooms zijn voorzien van een Teams Rooms Basic- of -Pro-licentie. Doe je dit niet, dan kan je je niet meer aanmelden bij de Teams Rooms-vergaderapparaten.

Ho, stop: wat zeg je? Niet meer aanmelden op onze Teams Rooms-apparatuur? Dat klopt. Maar geen paniek! Want onze Solutions Consultant Martijn van der Pol vertelt je in dit nieuwsbericht alles over de wijzigingen en hoe WilroffReitsma jou helpt om optimaal te kunnen samenwerken.

Maar eerst gaan we een stapje terug (in de tijd). Want wat is Microsoft Teams Rooms precies en wat is er sinds september 2022 allemaal veranderd?

Over Microsoft Teams Rooms

Microsoft Teams Rooms is dé stap tussen ‘live’ en online. Het is een oplossing voor vergaderruimtes die mensen op de hybride werkplek met elkaar verbindt, zodat er effectief -en hybride- samengewerkt kan worden.

“Wij voorzien -samen met onze partners- vergaderruimtes van de modernste beeldschermen, camera’s en microfoons. Jouw Teams Room. Daarbij leveren we ook een bedieningspaneel, waarmee je met één druk op de knop verbinding maakt met collega’s of klanten. Haarscherp, perfect verstaanbaar én veilig, alsof je met elkaar aan dezelfde tafel zit”, legt Martijn uit.

Microsoft Teams Rooms is geschikt voor kleine, middelgrote en grote vergaderruimtes. Martijn vervolgt: “We stemmen het hele systeem af op het aantal personen in de ruimte, zodat alle aanwezigen goed op beeld staan en goed te verstaan zijn. Maar we zorgen er uiteraard ook voor dat de mensen die niet in die kamer deelnemen aan de vergadering een optimale vergaderervaring beleven.”

De wijzigingen in Microsoft Teams Rooms

Microsoft is vorig jaar in een aantal fases gestart met het doorvoeren van wijzigingen:

Van Standard en Premium naar Basic en Pro

Per 1 september 2022 heeft Microsoft de manier veranderd waarop Microsoft Teams Rooms licenties verleent. Waar je eerst een Standard- en Premium-licentie had, zijn deze nu aangepast naar de opties Basic en Pro.

De nieuwe situatie per 1 september 2022

Microsoft Teams Rooms Basic is beschikbaar voor organisaties die maar één of een paar apparaten voor vergaderruimtes nodig hebben, inclusief de basisfunctionaliteiten voor vergaderen en live video en inhoud delen.

Microsoft Teams Rooms Pro is de meest uitgebreide oplossing van Teams Rooms. Deze licentie is ideaal voor (middel)grotere vergaderruimtes en boardrooms die ook geavanceerde vergadermogelijkheden vereisen. De toegevoegde functies bieden meer flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden voor je vergaderomgeving.

Ook biedt deze licentie intelligente audio en video voor optimale hybride vergaderingen. Handige features als ‘front row’, grote ‘galerijen’, combinaties met ‘roompanels’, ondersteuning voor dubbele schermen zijn hierin bijvoorbeeld meegenomen. Net als geavanceerde beheerfuncties, zoals apparaat beheer op afstand.

En wat dat betreft is dat onze belangrijkste reden waarom wij onze klanten adviseren om te kiezen voor een Teams Rooms Pro-licentie. Martijn: “Je kunt met de Basic-licentie prima video vergaderen. Het verschil zit hem vooral in de additionele functionaliteiten en de geavanceerde beheerfuncties, zoals apparaat beheer op afstand. Dit is voor ons als beheerder een absolute must om jouw vergaderruimte optimaal te kunnen managen. Als beheerpartij kunnen wij namelijk alleen de optimale (remote) ondersteuning bieden als een klant op de Pro-versie draait.”

Microsoft Teams Rooms Basic vs Microsoft Teams Rooms Pro

We hebben de belangrijkste verschillen tussen beide licenties op een rij gezet.

Microsoft Teams Rooms BasicMicrosoft Teams Rooms Pro
Bellen via Microsoft Teams
Deelnemen aan vergadering✔️✔️
Deelnemen aan Teams-vergaderingen met 1-touch, nabijheid en vergaderings-ID✔️✔️
Start ad-hocvergaderingen vanuit de ruimte✔️✔️
Direct gast deelnemen voor Zoom- en Webex-vergaderingen✔️✔️
Deelnemen aan vergaderingen in Microsoft-clouds (commercieel voor GCC)✔️
Teams Panel (inchecken in de ruimte)✔️

Tijd voor actie: dit moet er gebeuren vóór 1 juli 2023

Voor 1 juli 2023 moeten alle Teams Rooms-apparaten dus worden voorzien van een geldige Teams Rooms licentie: “Bestaande licenties worden niet automatisch overgezet naar een Teams Rooms Basic- of -Pro-licentie. Hier moet je een handmatige actie voor verrichten. Uiteraard helpen wij jou hier graag bij! Wij adviseren welke licentievorm het beste bij jouw situatie past en ondersteunen je om de overstap naar de gewenste licentie te verzorgen”, vertelt Martijn.

Speciaal voor onze klanten

“Voor al onze klanten met een NCE-overeenkomst: heb je nog een geldig contract met Teams Rooms Standard- of -Premium-licenties die later dit jaar verloopt (dus na 1 Juli 2023)? Geen nood. Deze blijven gewoon geldig en zetten wij om naar de juiste licentie voordat het contract afloopt.”

“Heb je bij ons de Teams Rooms licenties ondergebracht? Dan migreren wij deze voor afloop van het contract naar de nieuwe Pro-licentie. En uiteraard kunnen klanten die de licenties niet bij WilroffReitsma hebben ondergebracht ook bij ons terecht voor advies”, besluit Martijn.

Meer informatie?

Je kunt beter praten met WilroffReitsma

Benieuwd welke impact de overstap naar een Microsoft Teams Rooms Pro-licentie heeft op je werkprocessen en de maandelijkse kosten? Neem dan voor 1 juli contact op ment je accountmanager. Dan kunnen we op tijd de migratie naar de nieuwe licentie voor je verzorgen

Neem contact op voor meer informatie
WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross