fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Microsoft

Microsoft Tech Summit 2018

Op 27 en 28 maart vond de Microsoft Tech Summit plaats in de RAI in Amsterdam. Om op de hoogte te blijven van de actuele (én toekomstige) ontwikkelingen op het gebied van Microsoft 365, Azure, cloud en security, bezocht een afvaardiging van WilroffReitsma deze deep dive. Pre-Sales Consultant Frank Schuurman heeft zich verdiept in de roadmap van Microsoft Teams: de kernapplicatie van Office 365 én Microsoft 365.

De Microsoft Teams Roadmap 2018 is eind januari bijgewerkt en werd extra belicht tijdens de Microsoft Tech Summit. Hier ga ik iets meer in op de voordelen van Teams en de Skype for Business functionaliteit die in Microsoft Teams wordt ingebouwd.

Microsoft Teams

Met Microsoft Teams worden alle opties van Office 365 benut om een echte hub voor teamwerk beschikbaar te stellen. Dit gebeurt op basis van chatgesprekken, waarbij klanten de mogelijkheid krijgen om een open, snelle en digitale omgeving te creëren. Microsoft Teams is gebouwd op basis van bestaande Microsoft-technologie. Deze worden met elkaar gecombineerd door Office 365-groepen.

Teams maakt standaard gebruik van identiteiten die zijn opgeslagen in Azure Active Directory (Azure AD). Dit kan worden geïntegreerd met de andere diensten in Office 365 om een online SharePoint-site en een Exchange Online groepspostvak te maken voor elk team dat wordt gemaakt.

Iedereen met een e-mailaccount kan deelnemen in Teams. Als je geen Office 365 hebt, wordt je als gast toegevoegd. Alle gasten in Teams worden gedekt door de dezelfde naleving en controlebescherming als de rest van Office 365.

Skype for Business in Microsoft Teams

Microsoft Teams wordt vanaf nu steeds meer de centrale hub voor samenwerking in ondernemingen. Elke twee weken wordt er bovendien nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de oplossing. De Microsoft Teams roadmap ziet er op dit moment als volgt uit:

Messaging in Microsoft Teams

Zoals wij in Skype for Business met elkaar chatten en videobellen, is nu ook volledig mogelijk in Microsoft Teams. Die personen die alleen Skype gebruiken om aan te geven op kantoor te zijn en te chatten met collega's (presence), kunnen dit vanaf nu volledig in Teams doen.
Ook Unified Presense is beschikbaar, maar hiervoor is wel een licentie SfB Online nodig. Hierdoor is het ook mogelijk dat er tussen Teams en SfB kan worden gechat en gebeld.

Meetings in Microsoft Teams

In het tweede kwartaal van 2018 worden de functionaliteiten van Meetings verder in Teams ondergebracht. Hiermee komt ook Cloud recording beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat er gezichtsherkenning komt en er een timeline gegenereerd wordt per gebruiker. De meeting wordt daarnaast uitgeschreven en doorzoekbaar via Delve.
Tevens komen functionaliteiten als eDiscovery – in sommige gevallen noodzakelijk voor GDPR implementaties – en Whiteboard- en PowerPointfunctionaliteiten om effectief te kunnen brainstormen en samen te werken aan projecten.

Bellen in Microsoft Teams

In hetzelfde tweede kwartaal komt een echte VoIP-functionaliteit beschikbaar, zodat er volwaardig via Teams kan worden gebeld. Denk aan één-op-één telefoontjes, maar ook groepsgesprekken. Daarnaast volgt PSTN-ondersteuning. Na de implementatie van de VoIP-functionaliteit, kan men ook wachtrijen, doorschakelingen, specifieke ringtones, huntgroepen en support verwacht. Daarbovenop zullen koppelingen met telefoons en SIP-trunks gerealiseerd worden.
In het vierde kwartaal worden locatiegebonden routeringen en routeringen/parkeren van gesprekken gerealiseerd.

Conclusie

Het jaar 2018 is het moment dat Microsoft Teams dé hub voor samenwerking in organisaties. Daarnaast wordt het meer en meer een uniform communicatieplatform. Dit maakt efficiënter en productiever samenwerken kinderspel.

Om op de hoogte te blijven van het meest recente nieuws, heeft Microsoft de Microsoft Teams Roadmap ontwikkeld. Hierin staat vermeld welke functies wanneer geïntegreerd zullen worden.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross