fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Microsoft

Microsoft Teams nieuwe functies: maakt samenwerken makkelijker

Er komen allerlei nieuwe mogelijkheden naar Microsoft Teams die samenwerken nóg makkelijker en leuker maken. Dit is één van de pijlers tijdens Microsoft Ignite, de jaarlijkse Microsoft-conferentie voor ontwikkelaars en IT-professionals. Wat dacht je van het vastpinnen van kanalen, het gebruiken van een digitaal whiteboard of het integreren van Yammer? WilroffReitsma woonde de conferentie bij en collega Frank Schuurman zet de gaafste Microsoft Teams nieuwe functies op een rijtje.

· Privékanalen

Binnen Teams is het straks mogelijk om privékanalen te maken. Hiermee kunnen gebruikers kanalen maken binnen bestaande teams. Deze kunnen alleen bekeken en gebruikt worden door geselecteerde gebruikers van dat team. Om een gebruiker toegang te geven moet deze al wel lid zijn van het bovenliggende team. Je maakt een kanaal privé door ‘Privé’ te selecteren bij de privacy-instellingen van het nieuwe kanaal.

· Pop-out-mogelijkheid van chats en vergadervensters

Straks kun je chats of vergadervensters ‘uit laten springen’ (pop out) in een eigen venster. Hiermee kun je op een efficiëntere manier de rest van Teams gebruiken terwijl je chat met een collega of een meeting bijwoont. Deze mogelijkheid zal vanaf begin 2020 beschikbaar komen.

· Yammer-integratie in Teams

Yammer, het sociale netwerk voor bedrijven, komt straks ook geïntegreerd beschikbaar in Teams. Dit maakt het platform nog meer dé plek waar alles samenkomt. In Yammer kun je berichten plaatsen, updates posten, mensen volgen en meer. Het is ook mogelijk om Yammer in je linker venster vast te pinnen, zodat je altijd direct zicht hebt op nieuwe berichten. De uitrol hiervan start begin 2020.

· Vastgepinde kanalen

Sommige kanalen gebruik je net even wat vaker dan andere, of deze zijn eenvoudig belangrijker voor jou om te volgen dan andere. Daarom is het straks mogelijk om bepaalde kanalen in je venster vast te pinnen, zodat deze altijd bovenaan blijven staan. Onder je vastgepinde kanaal verschijnen de andere kanalen, op volgorde van meest recente activiteiten.

· Teams client for Linux

Ook voor organisaties of collega’s die op Linux werken komt straks een aparte Teams-app beschikbaar. Zo kunnen zij ook als onderdeel van het team volledig gebruikmaken van alle Teams-functionaliteiten. Tot voor kort konden zij alleen Teams via de browser gebruiken. Dit is straks ook mogelijk via de native Teams-app voor Linux.

· Microsoft Whiteboard

Samen op een whiteboard ideeën schrijven, schetsen, tekenen; het gebeurt in menig bedrijf en bij vele projecten in diverse stadia. Microsoft Whiteboard is de digitale variant hiervan en deze wordt straks ook in Teams geïntegreerd. Vanuit je team of kanaal pak je er eenvoudig het whiteboard bij, waarna je tegelijkertijd met de projectleden hierop werkt. Zo hoef je niet meer in dezelfde ruimte te zijn om toch op hetzelfde board te werken.

Werken jij en je collega’s al met Teams? Willen jullie meer halen uit dit handige platform om samen te werken? Neem dan contact op met Frank Schuurman; hij vertelt je er graag meer over Microsoft Teams nieuwe functies.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross