fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Microsoft

Werk slimmer en productiever met Copilot voor Microsoft 365 – dé AI-assistent voor bedrijven

Update januari 2024: Copilot is nu voor iedereen beschikbaar!

Stel je voor dat je tijdens je drukke werkdag een persoonlijke assistent hebt die altijd klaarstaat om je te helpen bij al je taken. Dat is precies wat Copilot voor Microsoft 365 doet voor ondernemingen. Copilot is namelijk dé nieuwe AI-assistent die jou helpt om meer te doen in minder tijd (en met minder moeite). Het maakt content op basis van Artificial Intelligence (AI).

Copilot voor Microsoft 365 is sinds 15 januari 2024 voor iedereen beschikbaar. Voor individuen, ondernemingen en iedereen daartussen. Naast de Microsoft Enterpriseklanten met een E3- of E5-licentie, kunnen klanten met Office 365 E3 en E5, Microsoft Business Standard en Microsoft 365 Business Premium nu óók een jaarlicentie voor Copilot aanschaffen. De ondersteuning is nu nog in de Engelse taal, maar naar verwachting komt in het eerste halfjaar van 2024 de Nederlandse taal ook beschikbaar.

Benieuwd wat Copilot voor Microsoft 365 is, hoe het werkt en hoe je jouw organisatie voorbereidt op deze revolutionaire technologie? Collega Frank Schuurman deelt in deze blog alvast alle ins & outs.

Wat is Copilot voor Microsoft 365?

Microsoft Copilot is een AI-assistent, vergelijkbaar met ChatGPT. Het werkt met dezelfde technologie, alleen dan geïntegreerd in je Microsoft 365-omgeving. Dat maakt deze assistent nog krachtiger. Het is namelijk niet zomaar een tekstgenerator. Het is een slimme assistent die leert van jouw werk, documenten en relaties in Microsoft 365.

Het bijzondere aan Copilot is dat het niet alleen gebruikmaakt van de kracht van AI-technologie en grote taalmodellen (LLMs). Maar ook van jouw eigen gegevens in de Microsoft Graph en de Microsoft 365-apps. Van de gegevens in je agenda en e-mails in Outlook, tot chats in Teams, documenten in Word, Excel en PowerPoint en notities van vergaderingen in OneNote. Hierdoor kan de tool slimmer en gerichter werken, omdat het de context van jouw werk begrijpt.

Hoe werkt Copilot?

Plus een aantal voorbeelden van hoe je het toepast in je Office-apps

Copilot creëert dus content op basis van AI (Artificial Intelligence) en combineert daarvoor je gegevens uit je Office 365-apps.

Zo kan Copilot bijvoorbeeld op basis van de gegevens uit een spreadsheet en vergaderingsnotulen voor jou een projectvoorstel schrijven. Met dit door AI gemaakte voorstel heb je binnen enkele minuten een concept om verder uit te werken. Het bespaart je dus veel tijd en geeft je misschien inzichten die je zelf nooit bedacht had.

Klaar voor de start? Go!

Je activeert de AI-assistent door op het Copilot-pictogram te klikken. Of door een sneltoets te gebruiken. Vervolgens vertel je Copilot wat je wil doen. Vragen die je in Copilot kunt stellen:

Copilot probeert vervolgens je instructie uit te voeren. Door tekst te genereren of te bewerken, informatie op te halen of acties uit te voeren in de betreffende app. Je kunt de resultaten bekijken en aanpassen, voordat je ze accepteert of afwijst. Daarnaast kan je ook nog feedback geven aan Copilot om het te helpen verbeteren.

En wist je dat Copilot ook proactief suggesties geeft op basis van je werkstroom en context? Denk bijvoorbeeld aan: “Je hebt een vergadering met Marjan over het project X. Wil je de laatste versie van het projectplan bekijken?” Je kunt deze suggesties accepteren of negeren. Afhankelijk van je behoeften en voorkeuren.

De kosten

Om élke organisatie in staat te stellen om AI-gedreven te werken, heeft Microsoft in januari 2024 drie wijzigingen doorgevoerd.

  1. Geen minimum aanschaf meer van 300 licenties voor de commerciële abonnementen van Copilot voor Microsoft 365. Ook een individu kan nu Copilot aanschaffen.
  2. De Microsoft 365-vereiste geldt ook niet meer. Hierdoor komen Office 365 E3- en E5-klanten nu ook in aanmerking om Copilot aan te schaffen.
  3. Daarnaast kunnen kleine en middelgrote bedrijven met een Microsoft 365 Business Standard- of Microsoft 365 Business Premium licentie Copilot voor Microsoft 365 nu ook aanschaffen voor $30 per gebruiker per maand.

Bron: Microsoft

Wil je optimaal gebruik maken van Copilot? Dan is dit niet gratis. Het kost je namelijk $30 per gebruiker per maand. Daar tegenover staat wel dat het gebruik van Copilot je productiviteit verhoogt en tijdsbesparing oplevert. En dat is natuurlijk ook geld waard.

Je kunt beter praten met WilroffReitsma

Is productiever en efficiënter werken jou $30 extra per maand, per persoon waard?

Start dan nu alvast met de voorbereiding, om jouw organisatie (en medewerkers) klaar te stomen voor Microsoft Copilot!

Kan je daar wel wat hulp bij gebruiken, bijvoorbeeld in de vorm van een training? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Ik wil meer weten over de mogelijkheden van Copilot!

Zo bereid je jouw organisatie (en medewerkers) voor op Copilot voor Microsoft 365

Copilot is een krachtige technologie die veel voordelen kan bieden voor je organisatie. Het helpt je om tijd te besparen, fouten te verminderen, samenwerking te verbeteren en innovatie te stimuleren. Maar om het meeste uit Copilot te halen, moet je je organisatie goed voorbereiden op de implementatie en het gebruik ervan. Het vraagt namelijk om een nieuwe manier van werken, denken en leren voor je medewerkers.

Hoe je dat doet? Bied bijvoorbeeld training en ondersteuning aan. Waarin je medewerkers leren hoe ze de juiste ‘prompts’ schrijven en ze de voordelen (en risico’s) ontdekken van AI. Heb je zelf de kennis niet in huis en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact op met jouw consultant van WilroffReitsma. Wij helpen je graag verder!

Maak je klaar voor de toekomst -met AI- met Microsoft 365 & WilroffReitsma

Heb je hulp nodig bij het voorbereiden van je organisatie op Microsoft 365 Copilot? Of ben je benieuwd welke tools van Microsoft jou nog meer kunnen ondersteunen bij het makkelijker, sneller en vooral beter maken van je werk? Neem dan gerust contact met ons op, via het contactformulier, om vrijblijvend kennis te maken.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross