fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Microsoft

Met welk cloudpakket zet jij hybride werken definitief op de kaart?

De coronacrisis ligt grotendeels achter ons, de weg naar ‘normaal’ is ingezet. Toch laat deze periode iets positiefs achter: het hybride werken is breed geadopteerd en geaccepteerd binnen het bedrijfsleven. Maar welke cloudapps gebruik je om samen met je collega’s thuis, onderweg en op locatie net zo productief, of zelfs productiever te werken? We zetten de belangrijkste en populairste cloudpakketten naast elkaar.

Microsoft 365 – vertrouwd en productief aan de slag

Het meest bekende cloudpakket is toch wel Microsoft 365. Wellicht dat de naam niet direct bij iedereen tot de verbeelding spreekt, maar het zijn al je Microsoft Office-programma’s van vroeger. Denk aan Outlook, Word, Excel en PowerPoint, maar ook nieuwere apps zoals Microsoft Teams, OneNote en Sway zitten hierbij. Boordevol functionaliteiten die continu worden geüpdatet. Beschikbaar als lokaal te installeren variant en als cloudvariant te gebruiken in je browser. Zo kun je werkelijk overal aan de slag. Tegelijkertijd met je collega werken in hetzelfde bestand is alleen mogelijk in de cloudversie; dat gaat niet op voor je lokaal geïnstalleerde appversies. Je kunt alle apps op pc, Mac, tablet en smartphone installeren en gebruiken. Eén vertrouwde werkomgeving op elk apparaat dus. Lees hier wat Windows 365 jou en je collega's biedt.

Google Workspace – slimmer werken met duidelijke focus op de cloud

Een veelgebruikte tegenhanger van Microsoft 365 is Google Workspace – voorheen bekend onder de naam G-Suite. Bij het grote publiek weliswaar niet zo bekend als Microsoft 365, maar het biedt een uitgebreide set tools waar de gemiddelde zakelijke gebruiker ruimschoots mee vooruit kan. Zo is Google Documenten binnen Workspace je Word-tegenhanger, Google Spreadsheets laat je doen waar je anders Excel voor gebruikt en Google Presentaties neemt de rol van PowerPoint op zich. Verder is Gmail de mailvariant waar Microsoft Outlook voor heeft. Waar je de Microsoft-applicaties ook lokaal op je apparaat kunt gebruiken, zijn de Google-apps alleen in de cloud beschikbaar. Je hebt dus internet nodig om te kunnen werken. Nu is dat meestal wel voorhanden, maar het is goed om je er bewust van te zijn.

Microsoft 365 of Google Workspace?

Maar welke keuze is de geschikte voor jou en je collega’s? Dat hangt grotendeels af van waar je gewend bent om mee te werken. En wat je nodig hebt. Google Workspace is nét even meer cloudgebaseerd, omdat je echt alleen in de cloud (samen)werkt. Qua productiviteit en mogelijkheden gaat er daarentegen niets boven de Word-, PowerPoint- en Excel-programma’s van Microsoft. Dus vertrouwen jij en je collega’s op deze tools? Dan is Microsoft 365 waarschijnlijk jullie go-to. En eerlijk is eerlijk: Microsofts pakketten worden veel meer gebruikt wereldwijd.

Maak hybride werken een succes met Vodafone’s totaalaanpak

Uiteraard is je keuze welk cloudpakket je wilt gebruiken van invloed op de mate waarin hybride werken een succes wordt. Maar het omvat meer. Stabiele, snelle en veilige (internet)verbindingen zijn de basis voor online (samen)werken. En ook telefonisch wil je goed bereikbaar zijn. Vodafone biedt met GigaNet de stabiele en snelle verbindingen die de basis vormen. En de Microsoft 365-pakketten integreren naadloos met je zakelijke telefonie. Over compatibiliteit geen zorgen. En wat dacht je van één aanspreekpunt en alles overzichtelijk op één factuur? Dat maakt het bijna simpel, toch?

Met WilroffReitsma klaar voor de toekomst

Ben jij op zoek naar oplossingen om hybride werken een vaste waarde binnen je bedrijf te maken? Neem contact met ons op, en we kijken samen naar de best passende oplossingen. Productief vandaag en klaar voor morgen: samen maken we het mogelijk.

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross