fbpx
Support
Contact
ContactSupport
Moderne werkplek

Met Portall Backup blijft je clouddata altijd beschikbaar

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar kan grote gevolgen hebben. Dat geldt zeker voor je data, de olie in je dienstverlening. Ook data die al in de cloud staat moet goed beveiligd zijn tegen menselijke fouten en andere dreigingen. In dit artikel belichten we vijf securityrisico’s voor je data in de cloud en hoe Portall Backup deze risico’s minimaliseert.

Risico #1 – Foutief overschrijven van data door collega’s

In de haast der dingen komt het weleens voor: jij of een collega verwijdert een bestand, of vervangt deze door een verkeerde versie in de cloudomgeving. Dat kan langere tijd onopgemerkt blijven, tot je de bestanden weer nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan documenten die je niet vaak gebruikt, zoals facturen of overeenkomsten met leveranciers. Met Microsoft 365 haal je deze zonder aanvullende backup tot 90 dagen geleden terug. Met Portall Backup blijft je data minimaal zeven jaar bewaard. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je oudere bestanden voorgoed verdwenen zijn na zo’n incident. 

Risico #2 – Geen toegang tot gegevens door verwijderde accounts   

Gebruikersaccounts die per ongeluk door de beheerder of jouzelf worden verwijderd; het zal je maar gebeuren. Geen account is geen toegang tot je data, toch? Niet als je kiest voor Portall Backup; ook verwijderde gebruiksaccounts herstel je eenvoudig vanaf een eerder punt, inclusief mappenstructuur en alle andere instellingen. Dat scheelt een hoop gepuzzel, en ook zo werk je gewoon lekker door. 

Risico #3 – Onvolledige backups van je gegevens

Je wilt er na een incident natuurlijk niet achter komen dat je OneDrive-data wél, en je Outlook-gegevens níét zijn gebackupt. Onvolledige backups kunnen alsnog funest zijn voor je dienstverlening. Daarom zorgen wij er met Portall Backup voor dat ál je Microsoft 365-gegevens jarenlang beschikbaar blijven. Zo hoef je daar zelf geen zicht op te houden en ervaar je ook op dit gebied het nodige gemak.

Risico #4 – Inefficiënte backups door houtje-touwtje-oplossingen

Bestaat je huidige backupomgeving uit oplossingen van verschillende leveranciers, of is deze verouderd? Dan kun je tegen beheerproblemen aanlopen. Wellicht werken onderdelen niet goed samen, waardoor je data niet goed, te laat, incompleet of anderszins niet goed wordt opgeslagen. Met Portall Backup beschik je over een up-to-date omgeving op basis van één leverancier. Wij zorgen ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de instellingen of beheer. Geen gedoe dus, maar gewoon veel gemak en zorgeloosheid.

Risico #5 – Gegevensverlies door omslachtige of handmatige backups

Backups moeten gemakkelijk en snel gemaakt kunnen worden. Is dat niet het geval, bijvoorbeeld bij handmatige backups, dan loop je het risico dat backups er al snel bij inschieten. En dan kan het zomaar gebeuren dat je backups niet up-to-date zijn op het moment dat je deze nodig hebt. Ook dan biedt Portall Backup raad; hiermee wordt je data driemaal daags volledig geautomatiseerd weggeschreven. Zo weet jij zeker dat je altijd beschikt over de meest recente versies van je gegevens.

Zo simpel kunnen backups zijn

Zorgen rondom de veiligheid van je data kun je missen als kiespijn. Wij halen die zorg graag bij je weg. Neem vandaag nog contact met ons op voor advies op maat, en we regelen het voor je. 

WilroffReitsma
Bij ons staat één principe centraal: in een wereld met steeds complexere technologie, hangt zakelijk succes steeds meer af van gemak. Daarom doen wij er alles aan om de wereld van IT en Telecom zo simpel mogelijk te maken.

Andere lazen ook

Maak uw IT en Telecom vandaag nog makkelijk

info@wilroffreitsma.nl

Adresgegevens

WilroffReitsma Halfweg
Haarlemmerstraatweg 111
1165 MKHalfweg
WilroffReitsma Amersfoort
Satelliet 7
3824 MTAmersfoort
KVK 34067050
BTW NL803525928.B.01

Onze Partner

WilroffReitsma & Partners
Toetsenbordweg 55
1033MZAmsterdam
KVK 32169569
BTW NL822145431.B.01

Meer WilroffReitsma

Support op afstand
Open teamviewer
magnifiercross